Meiden E1 STES kampioen na spektakelstuk tegen SC Neede

Foto bij Meiden E1 STES kampioen na spektakelstuk tegen SC Neede

Meiden E1 STES kampioen na spektakelstuk tegen SC Neede

Klik hier voor de samenvatting, met dank aan Jan Nijkamp / Multivideo Rijssen

De meiden van het voetbalteam STES E1 zijn zaterdag kampioen geworden. Het Samenwerkings Team Excelsior ’31 Sportclub Rijssen dat afgelopen winter is opgericht heeft alle wedstrijden in de competitie winnend afgesloten. De nummer 2 - Hector ME1 uit Goor - moest alleen de punten laten liggen tegen de dames uit Rijssen, daarom duurde het tot de voorlaatste speelronde totdat de schaal kon worden geheven.

De meiden hadden de voorbereidingen getroffen: spandoeken, muziek, groene nagellak, slingers en confetti.  De sfeer langs het veld zat er goed in bij het vele publiek toen SC Neede ME1 aftrapte op het hoofdveld van Sportclub. De dames uit Neede kwamen met een verrassend sterk team op de proppen. De heenwedstrijd was met 0-11 gewonnen door de meiden uit de Reggestad. Na een kwartier spelen keken we tegen een 0-3 achterstand aan.

Het kampioensgevoel ebde weg bij de meiden van coach Arjen van der Berg. Vlak voor de pauze scoorde Linde ter Steege de belangrijke openingstreffer voor de Rijssense meiden. In de rust hebben we afgesproken om als kampioen van het veld te stappen na de wedstrijd… Dan zou er nog wel eerst minimaal twee keer gescoord moeten worden…

In de tweede helft hadden wij de zon in de rug en speelden richting de ouders, opa’s en oma’s en broetjes en zusjes. Maud Zonnebeld nam de leiding en scoorde al snel de 2-3. Na een heerlijke solo knalde ze even later de bal kiezelhard tegen de touwen. 3-3! Een ontlading viel over de meiden, een gelijkspel was immers genoeg om het kampioenschap binnen te slepen. De meiden uit Neede konden de combinaties van de Rijssense meiden niet meer volgen en gaven zich gewonnen in de rest van de tweede helft. Nadat Linde ter Steege de plek onder de lat had overgenomen van de ziek geworden Tamar Agteresch schoot Anouck Scholten de 4-3 en 5-3 achter de goalie uit Neede. Vlak voor het kampioensfluitje van de goed fluitende scheids maakte Maud Zonnebeld er ook nog 6-3 van. Het feest kon beginnen!

Met champagne, medailles, confetti , koffie, gebak, oorkondes en een speech van de voorzitter van Excelsior ’31 werd het feest gevierd. De vader van Linde was chauffeur van de kampioenenvrachtwagen en bij terugkomst wachtte een heerlijk bord patat met frikandel. STES ME1 speelt volgende week de laatste competitiewedstrijd uit bij ATC ’65 en maakt zich daarna op voor de kampioenenhuldiging in de Grolsch Veste op 30 mei.

Tamar, Anouck, Maud, Noah, Christy, Maud, Dana, Annabel en Linde: van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

Kalender icoon zaterdag 3 mei 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers