De financiële situatie van Excelsior'31

Foto bij De financiële situatie van Excelsior'31

De financiële situatie van Excelsior'31

Excelsior’31 & Stichting Top Support – de financiën

1. s.v. Excelsior’31

Excelsior’31 wil een vereniging zijn waar ambitie, plezier en betrokkenheid centraal staan. Dat is het resultaat van het vorig jaar gehouden ledenonderzoek. Ook bleek uit ditzelfde onderzoek dat op het gebied van transparantie er verbetering haalbaar en wenselijk is. Met name op het financiële vlak.

Aan die boodschap wil het bestuur graag gehoor geven. Zo heeft het bestuur tijdens de ledenvergadering uitvoerig verslag gedaan van de nieuwbouwkosten, als ook van het ‘huishoudboekje’ van de vereniging. De vereniging is - door de inzet van vele vrijwilligers en ondanks de hogere (jaarlijkse) lasten als gevolg van de nieuwbouw en kunstgrasvelden - financieel gezond.

2. Stichting Top Support Excelsior’31

De kosten die samenvallen met de eerste selectie worden bekostigd door Stichting Top Support. Hierbij gaat het om de vergoedingen aan spelers en trainers, medische kosten, materiaalkosten, vervoerskosten enzovoort. Daarnaast wordt er voor het gebruik van de sponsorruimte huur betaald.

De opbrengsten van deze stichting bestaan bijna in zijn geheel uit de sponsorgelden van onze Top Support-leden, KNVB-bijdrages en entreegelden.

Begroting nieuwe seizoen

De sponsorinkomsten zijn in de afgelopen jaren – met name door de economische situatie – lichtelijk teruggelopen. De kosten vielen hoger uit dan de inkomsten (o.a. door het afsluiten van meerjarige contracten) met een tekort op de exploitatie van Stichting Top Support als gevolg (seizoen 2012-2013).

De (vooraf niet begrote) opbrengsten (premies en kaartverkoop) van de KNVB-bekerwedstrijden zijn – na aftrek van alle bijkomende kosten – gebruikt om het opgelopen tekort te verkleinen. Datzelfde geldt voor de opbrengsten van de transfer van Mahmudov.

Het beschikbare budget voor salariskosten van spelers, trainers, staf en overige kosten gerelateerd aan het eerste elftal is het komend seizoen (2014-2015) tussen 10% en 20% minder, dan het afgelopen seizoen. Dit maakt het lastig – op technisch gebied – om spelers te behouden en om nieuwe spelers aan te trekken. Lastig, maar niet onmogelijk. Desalniettemin is het een enorme klus voor onze Technische Commissie.

Ambitie

Ook met een verminderd budget is voetballen op een zo hoog mogelijk niveau mogelijk. Dat is onze gezamenlijke ambitie, zo blijkt uit het eerder genoemde ledenonderzoek. Tegelijkertijd is het zaak om de realiteit niet uit het oog te verliezen. De realiteit is dat wij recentelijk zijn gedegradeerd vanuit de Topklasse naar de Hoofdklasse. Het is onze gezamenlijke opdracht om een goede balans te vinden tussen ambitie en realisme.

Geld wat er niet is, wordt niet uitgegeven. Wel wordt door diverse vrijwilligers alles in het werk gesteld om de (sponsor)opbrengsten te verhogen. Successen op dit vlak zijn al te melden. Ook de grote inzet van het bestuur van stichting Top Support mag niet onvermeld blijven.

3. Ten slotte

Dat Excelsior’31 na tien seizoenen afscheid heeft moet nemen van het hoogste niveau is een enorme teleurstelling. Om deze – op sportief vlak - slechte periode achter ons te krijgen, roepen wij ieder Excelsor’31-lid op om gezamenlijk de schouders er onder zetten, binnen en buiten het veld passie te tonen, onze jongens hartstochtelijk aanmoedigen en – op eigen wijze – op positieve wijze een steentje bij te dragen. Het plezier volgt dan vanzelf.

N.b. Ook de Stichting Excelsior'31 Jeugd Promoting (SEJP) is ontzettend belangrijk voor onze vereniging. Onder meer door de bijdrage van SEJP is het mogelijk om onze jeugdafdeling op een hoog niveau te houden.

Kalender icoon zaterdag 17 mei 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers