'Voetballen tegen kanker' onvergetelijk evenement voor deelnemers

Foto bij 'Voetballen tegen kanker' onvergetelijk evenement voor deelnemers

'Voetballen tegen kanker' onvergetelijk evenement voor deelnemers

Rutger Knol passeert Jaap Jongbloed (TROS 'Vermist'), onder de goedkeurende blik van Tony ‘Sterretje’ Wyczynski (Oh Oh Cherso) 

Klik hier voor een reportage van 138 foto's (copyright www.excelsior31.nl)
Verslag: Martin Klaassen

Bekijk hieronder in het Excelsior'31 TV weekjournaal een reportage van deze middag





Woensdagmiddag was het dan eindelijk zover: de benefietwedstrijd in het kader van Ik Voetbal tegen Kanker! De tribune op Sportpark De Koerbelt was goed gevuld. Op het hoofdveld nam een de sterke en enthousiaste line-up van BN’ers en (ex)-kankerpatiënten het (gemixt) tegen elkaar op. Het goede doel van de middag was Stichting Droomdag. Om 13.00 uur werden de deelnemers één voor één geïntroduceerd door commentator Andy Houtkamp (NOS Langs de Lijn).



De charmante presentatrice Yolanda Koelhof (voormalig miss) legde de BN’ers met originele vragen alvast het vuur aan de schenen. Naast de komische noot, was er ruimte voor de indrukwekkende persoonlijke verhalen van de deelnemers. De positieve, opgewekte en levenslustige hoofdrolspelers van deze middag kregen de handen op elkaar en werden toegejuicht. 

Nadat Ferry van Leeuwen het prachtige lied ‘Binnenin’, dat hij speciaal voor dit duel had gecomponeerd, gezongen had kon er afgetrapt worden. Eredivisiescheidsrechter Pol van Boekel, die geassisteerd werd door Patrick Gerritsen en Frank Jansen, gaf het sein voor tweemaal twintig minuten voetbalplezier. 

De Eredivisietrainers Erwin van der Looi (FC Groningen) en Fred Rutten (Feyenoord) zorgden vliegensvlug voor een geschikte opstelling van team rood en team blauw. Rutten durfde het zelfs aan om Emile Roemer (SP politicus) op de rechtsbuitenpositie te posteren. Na slechts een paar minuten spelen was het Rutger Knol die de 1-0 voor team rood aantekende. Bas Wijnen (ex-Go Ahead Eagles) Na uitgebreid te juichen vloog hij de rustig in de dug-out zittende Fred Rutten in de armen.

Cabaretier Jan Jaap van der Wal, de spits van team blauw, dacht even later de stand gelijk te kunnen trekken. Dit feestje ging vanwege buitenspel niet door. De grappenmaker was het er, gezien zijn armgebaren niet echt mee eens. Naast gevoetbald werd er op het veld ook genoeg gedold. Hakim (Utopia) zorgde voor de slechtste schwalbe ooit, Emile Ratelband praatte meer dan dat hij voetbalde en Gio en Tony ‘Sterretje’ Wyczynski (Oh Oh Cherso) zochten elkaar als tegenstanders meer dan eens op. 

De beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. De 1-1 was verdiend. Het was Jaap Jongbloed (tv-presentator) die met een prachtige steekpass de 14-jarige Gianni di Somma voor doelman Richard Vennema (ex-Veendam) zette. De jonge Gianni, tegen wie vier jaar geleden gezegd was dat hij nooit meer zou kunnen voetballen, was niet zelfzuchtig, legde de bal breed op Jan Jaap van der Wal, 1-1!

In de rust was het de beurt aan Het Feestteam. In hun kleurrijke outfit zorgden ze met hun meezingers voor een fijn sfeertje op de tribune. Op het veld werden de BN’ers aangeklampt voor foto’s. Sergio IJsel (Romeo Sanders in Flikken Maastricht) had over (vrouwelijke) aandacht niet te klagen. Het team van Fysiotherapie Koninginnedag lapte ondertussen Robert Schoemacher (plastisch chirurg) met een massage op voor de tweede helft.

In de tweede helft, die werd gefloten door Jack Koorneef, bleef het spelbeeld hetzelfde: twee even sterke teams. Vanaf de tribune werden de geliefden en naasten op het veld hartstochtelijk aangemoedigd. De dochter van Peter Goossens (hij kreeg 26 jaar geleden een levensverwachting van nog 3 maanden) was zichtbaar trots op wat haar vader presteerde. En zo waren er op– en rond het veld veel blije gezichten. De meegekomen vrienden van Pascal Mollink uit Assen waren de luidruchtigste van allemaal. Pascal was duidelijk: “Ze zijn goud waard’

Er waren, voor het eindsignaal klonk nog mooie momenten te beleven. Prachtige balaannames van Wilma Westenberg, het stofzuigen op het middenveld van Thijs Slegers (Voetbal International) de niet moe te krijgen Bernadet Mars, het overzicht van Paul (Utopia) en het voetbalvernuft van Paul Matthijs (ex- FC Groningen-aanvoerder) waren enkele voorbeelden.

De wedstrijd kende ondanks het gelijke spel alleen maar winnaars. Het werd voor alle deelnemers een onvergetelijke dag. Na afloop werd er een tussenstand van 6229 euro, die ten goede komt aan Stichting Droomdag, bekend gemaakt. De deelnemers kregen in de vorm van een bokaal nog een herinnering mee naar huis.



Organisatoren Robert Veenstra en Linda van der Wal spraken van een groot succes. “We zijn erg blij dat iedereen het leuk heeft gevonden.”

Kalender icoon vrijdag 20 juni 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers