Start zaalvoetbalselectie Excelsior’31 seizoen 2014/2015

Foto bij Start zaalvoetbalselectie Excelsior’31 seizoen 2014/2015

Start zaalvoetbalselectie Excelsior’31 seizoen 2014/2015

Het eerste en tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 beginnen op donderdag 14 augustus aan de voorbereiding op het nieuwe zaalvoetbalseizoen. In sporthal De Reggehal staat die dag de eerste training op het programma. De tweede training wordt op maandag 18 augustus afgewerkt.

Op vrijdag 22 augustus spelen de teams in sporthal de Reggehal twee oefenwedstrijden. Om 20.00 uur neemt Excelsior’31 2 het op tegen Hoofdklasser ZVV/Urk 2 en om 21.00 uur speelt Excelsior’31 1 tegen Topklasser ZVV/Urk 1. De Urkers komen in competitieverband uit in district Noord. ZVV/Urk 1 werd afgelopen seizoen net geen kampioen in de Topklasse en wist via de nacompetitie geen promotie naar de 1e divisie af te dwingen. ZVV/Urk 2 werd kampioen in de Hoofdklasse, maar omdat het eerste team al in de Topklasse uitkomt, moeten zij het aankomend seizoen nogmaals in de Hoofdklasse spelen.

Excelsior’31 vervolgt de voorbereiding met een training op dinsdag 26 augustus op de Reggesteyn-locatie, waarna het op donderdag 28 augustus in de Reggehal de voorbereiding afsluit met twee oefenwedstrijden. Om 20.00 uur speelt Excelsior’31 1 tegen hoofdklasser Sparta Enschede 1 en om 21.00 uur ontvangt Excelsior’31 2 eersteklasser Almelo FC 1.

Op vrijdag 5 september staat voor beide teams de eerste bekerwedstrijd op het programma. Een week later begint de competitie.

Excelsior’31 1
Na de promotie van afgelopen seizoen speelt Excelsior’31 1 aankomend seizoen weer in de Topklasse. Het is het niveau waarop van 2008 tot 2010 ook al werd geacteerd, destijds nog 1e divisie genoemd. Doordat de KNVB in 2012 de klasse aanduidingen van het zaalvoetbal gelijk heeft getrokken met het veldvoetbal, kwam de benaming Topdivisie voor de hoogste klasse van Nederland te vervallen en kreeg de toenmalige 1e divisie de naam Topklasse.

Voor de nieuwe trainer/coach Ichtus Rahanra is het taak om Excelsior’31 voor de Topklasse te behouden. Met een selectie die redelijk intact is gehouden moet dat lukken. Henk Lankamp is overgeheveld van het tweede naar het eerste team. Gerald Keizer (2e team) en Sander Kwintenberg (6e team) doen een stap terug.

De strijd om de titel in de Topklasse E zal vermoedelijk gaan tussen ZVZ, FC Anatolia en Morado CF. Hierachter zit een grote subtop met teams die niet veel voor elkaar onder zullen doen. Mocht Excelsior’31 bespaard blijven van bijvoorbeeld langdurige blessures en wat andere meevallers heeft, kan het in staat zijn om een mooie eindklassering te behalen. Anderzijds zijn dit factoren waar je als team weinig tot geen invloed op hebt. Mogelijk strijdt Excelsior’31 tot in de laatste wedstrijd om lijfsbehoud veilig te stellen.

Excelsior’31 2
Het tweede team eindigde afgelopen seizoen op een keurige derde plaats in de Hoofdklasse en dwong hiermee een plek in de nacompetitie af. De nacompetitie ging aan de neus van Excelsior’31 2 voorbij, omdat het eerste team al kampioen was geworden in de andere hoofdklasse en er maar één team per vereniging uit mag komen in de Topklasse.

Het tweede team is op drie plekken gewijzigd. Henk Lankamp is doorgeschoven naar het eerste team, Tom Kamphuis is vanwege een buitenlandse stage tijdelijk gestopt en Geert Slagman is wegens studie/werk ook gestopt. Daarentegen staat de komst van eerste team speler Gerald Keizer (die als speler/coach zal fungeren), Daan Kreijkes (3e team) en John Lubbers (4e team). Daarnaast is Erik Baan als leider toegevoegd aan het team.

Op papier staat er een team dat zich moet kunnen mengen in de subtop. Echter, van primair belang is dat de jonge spelers zich ontwikkelen. Zodra het eerste team een beroep op de spelers moet doen, is het van belang dat ze van waarde kunnen zijn.

Kalender icoon maandag 11 augustus 2014 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers