Foto bij Moeizame winst Excelsior'31 op VVA'71 (foto's & samenvatting geplaatst!)

Klik hier voor een reactie van trainer Roeland ten Berge, en hier voor een reactie van Simon Baysoy, op Excelsior'31 TV.

Bekijk hieronder de samenvatting van het oefenduel op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof en interviews door Jarnik Busscher.

Excelsior'31 - VVA'71: 3-2

Door Martin Klaassen

Er vielen 5 doelpunten, maar een lust voor het oog was de wedstrijd van Excelsior’31 tegen VVA’71 (Zaterdag Hoofdklasse A) uit Achterberg niet.

Al na 20 seconden had Hakim Ezafzafi de score voor Excelsior’31 kunnen openen. In plaats van een bal tussen de palen te schieten, zag het publiek een hopeloze afzwaaier.

Het eerste doelpunt kwam 5 minuten later van VVA’71. Aanvaller Jorik Van Ruiswijk pakte het cadeautje dat hij van Excelsior’31-doelman Arjan Kok kreeg dankbaar uit. De goalie nam - lopend met de bal over de doellijn – alle tijd. Teveel tijd, want een simpele interceptie van Jorik van Ruiswijk was goed voor de 0-1.

In het kwartier dat volgde, kopte Niek Davina uit een voorzet van Joran Pot op de kruising en was ook VVA’71 - met een schuiver voorlangs – dichtbij een doelpunt.

In de 25e minuut kwam Excelsior’31 op gelijke hoogte. Hakim Ezafzafi werd in het strafschopgebied gevloerd. Nieuwkomer Rico Wolven schoot vanaf 11 meter onberispelijk raak. De bal verdween in de rechter bovenhoek. Een minuut later had Wolven minder reden tot juichen. Hij moest met een blessure het veld verlaten.

Na rust ging de partij - die gekenmerkt werd met foute passes, rare overtredingen en een enkele spaarzame opleving - verder zoals hij voor rust verliep. In de 59e minuut viel er een treffer te noteren. Linksbuiten Frank Averesch gaf de bal op het presenteerblaadje van Dylan Vosskühler. Hij gaf het laatste zetje: 2-1.

Het doelpunt deed Excelsior’31 zichtbaar goed. Het pakte het initiatief en zocht wat meer de helft van de tegenstander. Dit spel ebde ook weer weg. VVA’71 had daarna ook een dergelijke fase.

De gelijkmaker van het elftal van trainer Johan de Man kwam uit een dood spelmoment. Rogier Gerritsen liet zien een prachtige vrije trap in huis te hebben. Hij krulde de bal op schitterende wijze, om de muur heen, in de rechterhoek: 2-2.

Het slotakkoord was voor Excelsior’31. Het was Gerritsen Mulkes die met een korte pass Hakim Ezafzafi vond. De aanvaller joeg de bal gedecideerd langs de doelman, in de rechterhoek. Eindstand Excelsior’31 – VVA’71: 3-2.

5. 0-1, Jorik van Ruiswijk
25. 1-1, Rico Wolven (pen)
59. 2-1, Dylan Vosskühler
83. 2-2, Rogier Gerritsen
87. 3-2, Hakim Ezafzafi