Winst en verlies voor zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Winst en verlies voor zaalvoetballers Excelsior’31

Winst en verlies voor zaalvoetballers Excelsior’31

Samenvatting Excelsior'31 2 - ZVV Urk 2, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste en tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 speelden gisteravond (vrijdag 22 augustus) hun eerste oefenwedstrijd van dit seizoen. In sporthal de Reggehal in Rijssen was het gastheer voor ZVV/Urk 1 en ZVV/Urk 2.


De avond begon met de wedstrijd Excelsior’31 2 tegen ZVV/Urk 2. Beide teams komen aankomend seizoen uit in de Hoofdklasse, zij het in verschillende districten. ZVV/Urk 2 behaalde afgelopen seizoen het kampioenschap in de Hoofdklasse maar kon niet promoveren naar de Topklasse, aangezien het eerste team van ZVV/Urk al uitkomt op dat niveau.

Excelsior’31 2 moest het deze avond doen zonder Gerald Keizer, Daan Kreijkes, Niek Haase en Rik Harbers. Wegens vakantie, werk en blessures waren zij verhinderd. De selectie werd deze avond aangevuld met derde teamspelers Ruud Kreijkes, Gerard ten Berge en Lennart v/d Maat, die overigens prima invielen. Dit hield wel in dat er georganiseerd vanuit een gesloten verdediging gevoetbald moest gaan worden, daar nagenoeg de hele voorhoede ontbrak, om er vervolgens met counters uit te komen.

In het eerste deel van de wedstrijd lukte dit aardig en kwam Excelsior’31 op een 3-1 voorsprong door doelpunten van Ruud Kreijkes en tweemaal John Lubbers. Hierna sloeg de vermoeidheid toe bij de Rijssenaren en kwam het fysiek en frisser ogende ZVV/Urk langszij. In de slotminuten van de wedstrijd sloegen de gasten van Urk nog tweemaal toe, zodat er uiteindelijk een 3-6 eindstand op het scorebord stond.

Hierna was het de beurt aan de beide hoofmachten die uit gaan komen in de Topklasse. ZVV/Urk 1 eindigde afgelopen seizoen op een tweede plaats, maar wist via de nacompetitie geen promotie af te dwingen naar de Eerste Divisie.

Aan Excelsior’31 zijde waren Nathan Oraile (vakantie) en Gilano Samangoen (ziek) deze avond verhinderd. John Lubbers werd hierdoor aan de selectie van het eerste team toegevoegd.

Excelsior’31 1 oogde in het begin wat onwennig en kwam op een 0-2 achterstand. John Lubbers, die uitstekend inviel, zorgde met een knal van afstand voor de 1-2. Dit was tevens de ruststand. Onder aanvoering van Jan Borghuis en Arnoud Baan liet Excelsior’31 in de tweede helft bij vlagen zeer goed voetbal zien. Uiteraard ging er in de eerste oefenwedstrijd ook nog wel het nodige mis, maar dat werd gecompenseerd door een aantal schitterende aanvallen. Door doelpunten van Agassi Daneljan, Arnoud Baan en viermaal Jan Borghuis sloot Excelsior’31 de avond af met een uitstekende 7-3 overwinning. Smetje op deze avond was het uitvallen van aanvaller Maarten Postma.

Voor beide teams van Excelsior’31 was het een leuke en leerzame avond. Dit alles ook mede te danken aan de sportieve gasten van Urk.

Aankomende donderdag (28 augustus) spelen beide teams van Excelsior’31 hun tweede oefenwedstrijd. In sporthal de Reggehal in Rijssen speelt om 20.00 uur Excelsior’31 1 tegen Sparta Enschede 1. Om 21.00 uur speelt Excelsior’31 2 tegen Almelo FC 1.

Kalender icoon zaterdag 23 augustus 2014 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers