Rene Kamphuis (k); Marc Seppenwoolde, Arjan Schooten (Aanvoerder), Niek Bakker, Jord Jansen; Gerwin Immink, Robert Harbers, Sjors van Gerresheim; Patrick Smelt, Dickjan Goorman, Lauren Harbers

Wissels:
Jacco Vis, Ruben Willems

Verslag door Sjors van Gerresheim

Zaterdag 23 augustus stond voor Excelsior’31 3 de tweede oefenwedstrijd op het programma voor het seizoen 2014/2015. In de vorm van het tweede bekerduel, ditmaal tegen Blauw Wit’66 2 uit Holten. Blauw Wit 2 vorig jaar gepromoveerd naar de reserve 2e klasse D had de vorige wedstrijd tegen HHC 2 met 8-1 verloren en waren dus gebrand om ditmaal wel een goed resultaat neer te zetten.

Dit was ook aan het spelbeeld te zien, Blauw Wit verscheen veel scherper aan de aftrap. Alle individuele duels werden door hun gewonnen en wij kwamen telkens een stapje te laat. Door te gemakzuchtig uitverdedigen voor de goal van Rene was het dan ook al in de 10e minuut raak voor de Blauw Witters. Niet veel later werd er op het middenveld wederom niet adequaat ingegrepen. Waardoor de linkerspits de bal kreeg en hem in de 24e minuut in de verre hoek langs Rene krulde.

Het was duidelijk dat Blauw Wit de bovenliggende partij was en dat er wat moest gebeuren. Na wat tactische omzettingen op het middenveld kwamen we beter in ons spel. Wat al snel resulteerde in een aantal grote kansen. In de 30e minuut was het dan uiteindelijk toch raak.

Na een lob van Sjors dwars door het hart van de verdediging stond Robert een op een voor de keeper en faalde niet. We gingen nog met meer pressie spelen en zette de opbouw van Blauw Wit vast. Maar toch kon de centrale verdediger een diepe bal geven op de naar voren gelopen nummer 10. Hij zette op zijn beurt zijn tegenstander eenvoudig weg en lobte de bal vervolgens subliem over Rene heen.

Twee minuten na de 2-1 stonden we alweer met twee doelpunten verschil achter. Drie individuele inschattingsfouten werden perfect door de tegenstander afgemaakt. Toch kwamen we nu wel beter in het spel en hadden ook licht de overhand. Wat resulteerde in een aantal kansen, maar echt scherp voor de goal waren we niet. Op slag van rust was het dan toch raak. Uit een corner van Dickjan schoot Arjan de bal tegendraads in de hoek. De 3-2 stond genoteerd en we konden direct gaan rusten.

Na de rust kwam Blauw Wit weer wat meer in het spel en werd het veld erg groot. Je kon merken dat het pas onze tweede oefenwedstrijd was en Blauw Wit al iets verder in hun voorbereiding zit. We werden nog wel weer een paar keer gevaarlijk en verschenen ook verscheidende keren alleen voor de keeper. Alleen de scherpte ontbrak nog duidelijk.

Pas in de 78e minuut was het raak, voor Blauw Wit wel te verstaan. Zij brachten de 4-2 op het scorebord. Vijf minuten hierna wisten wij toch nog via het hoofd van Marc te scoren. Maar verder dan 4-3 kwamen we niet.

Het veldspel zal, volgende week tegen HHC 2 thuis, stukken beter moeten. Maar daarnaast ook de inzet, willen we dit seizoen enige kans maken in de 1e klasse A.