Zaalvoetballers Excelsior’31 1 en 2 winnen oefenduel

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 1 en 2 winnen oefenduel

Samenvatting Excelsior'31 2 - Almelo FC 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste en tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 hebben gisteravond beiden hun oefenduel gewonnen. Excelsior’31 1 versloeg Sparta Enschede 1 met 6-2 en Excelsior’31 2 won met 4-2 van Almelo FC 1.

Excelsior’31 1
Voor Excelsior’31 is Sparta Enschede 1 geen onbekende. Beide teams kwamen afgelopen seizoen uit in de Hoofdklasse F. Excelsior’31 wist het kampioenschap te behalen en komt hierdoor dit seizoen uit in de Topklasse. Sparta Enschede wist degradatie net te ontlopen. Met een aantal versterkingen mikken zij dit seizoen op een plek in de subtop in de Hoofdklasse.

Door twee doelpunten van Jan Borghuis en eenmaal Arnoud Baan kwam Excelsior’31 op een comfortabele 3-0 voorsprong. Een fase vlak voor rust creëerde Excelsior’31 legio mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar liet dat na. Sparta Enschede wist even later voor de eerste maal het net te vinden, waardoor er met een stand van 3-1 werd gerust.

Ook in de tweede helft was Excelsior’31 duidelijk de bovenliggende partij, maar oogde het gemakzuchtig. De echte scherpte ontbrak de hele avond, al was dat misschien ook wel te verwachten. Nadat vorige week vrijdag in een prachtige oefenwedstrijd Topklasser ZVV/Urk werd verslagen, ging men met een ander gevoel deze wedstrijd in. Dit kwam het spel niet ten goede.

Door een eigen doelpunt van Sparta Enschede en een treffer van Gilano Samangoen liep Excelsior’31 uit naar een 5-1 voorsprong. Sparta Enschede deed vervolgens nog wat terug, waarna Maarten Postma vervolgens voor de 6-2 eindstand zorgde.

Volgende week vrijdag (5 september) begint voor Excelsior’31 het seizoen pas echt. Het speelt dan om 20.00 uur in sporthal de Reggehal een bekerwedstrijd tegen ZVV/Sparta Nijkerk 2. Een week later speelt het op vrijdag 12 september de eerste competitiewedstrijd. Uit in Nijkerk speelt het dan om 20.30 uur tegen de hoofdmacht van ZVV/Sparta Nijkerk.

Excelsior’31 2
Na de 3-6 nederlaag van vorige week tegen ZVV/Urk 2, herstelde Excelsior’31 zich deze avond tegen Almelo FC 1. Niek Haase en Daan Kreijkes waren weer van de partij, wat inhield dat Excelsior’31 het alleen nog zonder de geblesseerde Gerald Keizer en de vakantievierende Rik Harbers moest doen.

Almelo FC is een team dat uitkomt in de eerste klasse. Met een aantal versterkingen nemen zij dit seizoen met niets minder genoegen dan het kampioenschap. Aan het spelersmateriaal zal het niet liggen, maar een dozijn goede individuele spelers zegt niet alles. Zaalvoetbal is en blijft een teamsport.

Excelsior’31 daarentegen heeft misschien geen balvirtuozen, maar voetbalt wel als een team en kent haar kracht en tekortkomingen. Het meeste balbezit in de eerste helft was voor Almelo FC, maar echte kansen creëerde het niet. Ook Excelsior’31 kreeg niet echte kansen, al kwam het wel door een wonderschoon doelpunt van Niek Haase op een 1-0 voorsprong. Was het deze week Adi Draganvoic die op het veld van grote afstand de keeper met een lob verschalkte, was het nu in de zaal de beurt aan Niek Haase. Daan Kreijkes verdubbelde de marge naar 2-0, wat ook de ruststand was.

Na rust scoorde John Lubbers de 3-0. Excelsior’31 leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar niets was minder waar. Twee keer stond aan Excelsior’31 zijde een speler niet op te letten, waardoor Almelo FC terug in de wedstrijd kwam tot 3-2.

In de wedstrijd werden vervolgens steeds meer fysiekere duels uitgevochten. Eén van deze duels leverde Excelsior’31 een strafschop op. John Lubbers schoot deze feilloos binnen en bracht hiermee de eindstand op 4-2. Een prima overwinning van de Rijssenaren.

Ook voor het tweede team start volgende week vrijdag (5 september) het seizoen pas echt. In Lelystad neemt het dan voor de beker op tegen Topklasser Anatolia 1. Een paar dagen later reist het voor de eerste competitiewedstrijd af naar Arnhem, om het op woensdag 10 september op te nemen tegen ESA 2.