Foto bij Excelsior’31 2 brengt zich in lastig parket

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick Loohuis (k), Kevin Jansen, Nick Haase, Gert-Jan Schultink, Danny Schoenmaker, Roberto Cioineaga (Ronald Brinkman), Simon Baysoy, Ties ten Barge, Frank Averesch, Jelte van der Berg, Yorick Calkhoven (Stephen Jansen)

Excelsior’31 2 brengt zich in lastig parket
Excelsior’31 2 heeft zich in de poulefase van de districtsbeker voor standaardteams in een lastig parket gebracht. Vorige week behaalde het een 0-1 overwinning bij vv Holten 1, die gezien de kansen, ruimer had moeten zijn.

Zaterdag werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen vv Twenthe 1, doordat vv Twenthe 1 de andere 2 wedstrijden ruim won (5-2 van sc Rijssen en 7-1 tegen vv Holten), moet Excelsior’31 2 a.s. dinsdag op de Koerbelt met maarliefst 9 doelpunten verschil winnen van buurman sc Rijssen 1 om door te gaan in de beker.

Excelsior’31 2 had het zich zaterdag tegen vv Twenthe 1 een stuk makkelijker kunnen maken, door in de eerste helft, waarin het domineerde, de kansen te benutten. De grootste kans kwam op naam van Ties ten Barge, op aangeven van Jelte van der Berg. In de 41e minuut kwam toch de 1-0 voorsprong op het bord.

Een geweldige knal van Danny Schoenmaker vanaf 16 meter, vloog keihard in de kruising! We konden rusten met een terechte 1-0 voorsprong. In de 2e helft kwam Excelsior’31 2 moeizamer aan het voetballen. Dit had voornamelijk te maken met de manier van voetballen van de tegenstander.

Excelsior’31 2 was zoekende, in deze fase kreeg vv Twenthe haar eerste kans van de wedstrijd, de bal werd echter voorlangs gekopt door de uitstekende spits van ze. Enkele minuten later was het wel raak, vanuit de counter werd vv Twenthe gevaarlijk, keeper Patrick Loohuis werd in de korte hoek verschalkt.

Na de 1-1 pakte Excelsior’31 2 het initiatief terug en ging het op zoek naar de 2-1. Deze leek er in de slotfase ook te komen. Enorme kansen werden niet verzilverd. Jelte van der Berg raakte in blessuretijd de lat en Danny Schoenmaker schoot alleen voor de keeper in het zijnet. De winnende treffer viel niet en dus moest Excelsior’31 2 genoegen nemen met een puntendeling, met alle gevolgen van dien…

A.s. dinsdag op (het hoofdveld van) sportpark de Koerbelt speelt Excelsior’31 2 om 20.00 tegen buurman sc Rijssen 1. De opdracht is duidelijk.

We kunnen alle steun gebruiken, dus kom dinsdagavond naar de Koerbelt om getuige te zijn van deze Rijssense derby!