Excelsior’31 2 zorgt voor daverende bekerstunt (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior’31 2 zorgt voor daverende bekerstunt (samenvatting geplaatst)

Bekijk hieronder een samenvatting van het bekerduel op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie en interviews (met Bram Freie en Jelte van der Berg) door José Nijhof.

Excelsior’31 2 (na zeer ruime overwinning op SC Rijssen) door in de Districtsbeker

Opstelling:
Rene Kamphuis (k), Gert-jan Schultink ©, Jurriaan Seppenwoolde (Nick Haase), Simon Baysoy, Rob ten Hove, Dylan Vosskuhler, Jelte van der Berg, Ties ten Barge (Stephen Jansen), Gerald ten Hove, Frank Averesch en Danny Schoenmaker (Yorick Calkhoven)

Overige wisselspelers: Roberto Cioineaga, Kevin Jansen en Ronald Brinkman

Wat Excelsior’31 2 de afgelopen 2 bekerwedstrijden vergat, lukte dinsdagavond wel, namelijk doelpunten maken. In de eerste wedstrijd tegen vv Holten 1 werd er - ondanks de vele kansen - slechts met 1-0 gewonnen. In de 2e bekerwedstrijden bleef Excelsior’31 2 totaal onnodig op 1-1 steken tegen vv Twenthe 1.

Verslag door Bram Freie
Doordat vv Twenthe in de overige duels wel ruim won (7-1 en 5-2), moest er tegen SC Rijssen met 9 doelpunten verschil gewonnen worden, om de 2e ronde van de districtsbeker voor standaardteams te bereiken. Een lastige opgave, zeker gezien het moeizame benutten van de kansen, de afgelopen wedstrijden. Excelsior’31 2 wist dus wat het te doen stond. Er werd gestart in een 1-3-3-4 opstelling, hiermee waren de aanvallende intenties vanaf minuut 1 duidelijk.

Al na 25 seconden had Danny Schoenmaker de 1-0 op de schoen, maar hij faalde in de afronding. In de 3e minuut was het wel raak, een heerlijke aanval over vele schijven, werd door Ties (op aangeven van Dylan) binnengetikt. In de 6e minuut knalde Jelte een afvallende bal kiezelhard binnen.

Toen Gerald in de 12e minuut, een pass van Dylan, prachtig op de borst controleerde en beheerst binnenschoot, leek een stunt in de lucht te hangen. Sportclub Rijssen werd overdonderd en het vertrouwen in een goede afloop groeide bij de Excelsioren. In de 18e minuut ging het echter vanuit het niets mis.

Sportclub kreeg een vrije trap op 20 meter van het doel, de organisatie stond niet en de bal werd in de verre hoek gelepeld, 3-1. Excelsior’31 pakte het echter direct weer op en Ties schoot vanuit een moeilijk hoek de bal hard binnenkant paal binnen. Een minuut later een lange bal van Sportclub op de spits. Simon was echter eerder bij de bal en wilde de bal terug koppen op Rene, die echter te ver zijn doel uit was, en dus ging de bal over de doelman heen en verdween in het doel, 4-2. Een enorme teleurstelling, want als je de doelpunten zo makkelijk weggeeft wordt het een lastig verhaal.

Het duurde 10 minuten voordat Excelsior’31 2 van de schrik bekomen was, maar in de laatste 10 minuten voor de rust werd het tempo opgevoerd en werd Sportclub wederom overlopen. Frank schoot een vrije trap in de verre hoek, 5-2. Rob zorgde voor de 6-2 en vlak voor rust kopte Jurriaan een corner binnen, waardoor we met een riante 7-2 voorsprong konden gaan rusten.

Er was een goede slag geslagen, maar de marge van 9 stond nog lang niet op het bord. In de 2e helft bleek al snel dat Sportclub geen zin had in een verdere afstraffing en ze begonnen zeer fel, we waren even de grip kwijt en Sportclub maakte direct de 7-3. Gelijk hierop leek Sportclub zelfs de 7-4 te maken, maar dit doelpunt bleek in buitenspelpositie gemaakt te zijn.

In de 53e minuut maakte Ties op aangeven van Danny de 8-3. In de 66e minuut maakte Gerald de 9-3. In deze fase werd Excelsior’31 2 slordiger en de tijd tikte door. Sportclub vertraagde het spel en Excelsior’31 2 leek het niet te gaan halen. Pas in de 78e minuut kwam de 10 op het bord, Dylan maakte hem, dit gaf nieuw elan en excelsior’31 2 gaf vol gas. Nog 10 minuten voor 2 doelpunten.

De laatste 10 minuten waren bloedstollend spannend. Sportclub bleef vechten voor elke meter en dit maakte het lastig. Yorick en Stephen kwamen erin voor Danny en Ties en Nick verving Jurriaan. In de 84e minuut toch de 11-3, Jelte omspeelde zijn tegenstander en schoot keurig binnen. Nog eentje te gaan!

In de 88e minuut scoorde invaller Yorick op prachtige wijze, op aangeven van de andere invaller Stephen. De Koerbelt ontplofde en de blijdschap in en om het veld was groot, dit kon niet meer mis gaan! In de 90e minuut maakte Dylan aan alle onzekerheid een einde, op aangeven van Stephen tikte hij de 13-3 binnen.

Het was een geweldige avond voor iedereen die Excelsior’31 een warm hart toedraagt.

Excelsior’31 2 bekert verder, nu is het afwachten wie de tegenstander gaat worden, laten we hopen op een mooie loting!

Bron: klik hier Op basis van een beter doelsaldo vervolgt Excelsior’31 met twee teams het bekertoernooi. Excelsior'31 1 bekert door vanwege een beter doelsaldo, door het gelijke spel van Vroomshoopse Boys, tegen Concordia Wehl 3-3.

Excelsior'31 2 zorgde voor een daverende sensatie door 4e klasser SC Rijssen met maar liefst 13-3 aan de kant te zetten. Excelsior'31 2 diende een achterstand van maar liefst 9 doelpunten goed te maken, op concurrent Twenthe (Goor).

Een overzicht van de wedstrijden van dinsdagavond.
Hoofd- en eerste klassers
Groep 42: AZSV – De Bataven Buijl 1-1 (0-1). 0-1, Mulder 1-1, Thuss 2-1, Berenschot 3-1. AZSV gaat door.

Groep 44: Vroomshoopse Boys – Concordia (W) 3-3 (1-1). W. Jansen 0-1, Smedema 1-1 (pen.), Heideman 2-1, Hutten 3-1, Rasing 3-2, W. Jansen 3-3. Excelsior’31 op basis van beter doelsaldo naar de volgende ronde.

Groep 49: TVC’28 – DOS’37 2-2 (1-1). Hegeman 0-1, Huiskes 1-1, Houwing 1-2, Huiskes 2-2. TVC’28 verder.

Vanaf tweede klasse:

Groep 3: Losser – MVV’69 5-1.

Groep 5: Vosseveld – FC Winterswijk 3-3.

Groep 10: Excelsior’31 2 – Sportclub Rijssen 13-3. Exceslior’31 op basis van beter doelsaldo naar volgende ronde, ten koste van Twenthe.

Groep 18: Delden – De Tubanters 0-4. De Tubanters zonder puntverlies en tegentreffer naar volgende ronde .

Groep 47: Markelo – Diepenheim 4-0. Markelo naar volgende ronde.

Groep 51: Grolse Boys – DEO 4-5.

Groep 56: FC Eibergen – Sportclub Rekken 1-0. FC Eibergen ronde verder.

Groep 75: Haaksbergen – Bon Boys 0-8.