Excelsior'31 3 - DOS Kampen 2

Dit weekend moesten wij, als promovendus, voetballen tegen Dos Kampen 2, de nummer 3 op de eindklassering van de reserve 1e klasse A van vorig seizoen.

Opstelling;
René Kamhuis (k), Marc Seppenwoolde, Arjan Schooten (c), Niek Bakker, Simon Kool, Ruben Willems, Robert Harbers (87. Ronald Brinkman), Ninos Baysoy (60. Jeroen Dangremond), Patrick Smelt (46. Gerwin Immink), Theun Brandriet en Sjors van Gerresheim (66. Jord Jansen).

Na een sumiere voorbereiding door verschillende omstandigheden, alleen 3 bekerwedstrijden waarvan 1 gewonnen en 2 verloren, mochten we op ons mooie complex om 14:30 uur starten tegen Dos Kampen 2 onder leiding van scheidsrechter J. van Otten.

Op deze vrij benauwde middag werd er in het begin vrij onrustig en slordig gevoetbald van onze zijde, passes die niet aankwamen en weinig scoringskansen. Ondanks dat, had de verdediging van Dos Kampen de handen vol aan onze snelle aanvallers.

Dit resulteerde in de 21e minuut in een rode kaart voor de centrale verdediger van Dos Kampen die Sjors naar de grond trok terwijl hij er langs wilde op snelheid. Door de omzetting van Dos, met 10 man kregen we meer ruimte op het middenveld en meer lucht achterin, omdat Dos Kampen minder druk kon en ging zetten naar voren.

Aan de andere kant moet je wel scherp blijven op counters en uitbraken van de tegenstander. Simon moest tegen de middellijn een scherpe tackle inzetten waarvoor hij een gele kaart kreeg. Overigens was deze tackle vol op de bal, maar de scheidsrechter zag het anders.

De druk die wij opvoerden naar voren werd steeds groter en er kwamen ook enkele kansen voor ons waarvan er best één in had gemogen. In de 43e minuut kreeg Theun nog een gele kaart voor herhaaldelijk kleine overtredingen op rij.

In de rust hebben we overlegd hoe we het Dos Kampen nog moeilijker konden maken en waren we het over eens dat we het veld groot en breed moesten houden en de druk nog verder opvoeren naar voren toe. We kregen steeds meer mogelijkheden om te scoren tegenover de 10 mannen van Dos Kampen.

Echter bij vlijmscherpe counters is het wel oppassen geblazen, Dos kwam enkele keren gevaarlijk dichtbij een goal. Bij zo'n uitbraak zette Simon in de 56e minuut een sliding in waarbij hij echter de bal mistte en de tegenstander raakte. Hiervoor kreeg Simon zijn 2e gele kaart en kon hij vroegtijdig gaan douchen.

10 tegen 10, ons overtal was helaas weg. Enkele corners en een schot op de lat; een bal die René niet goed in kon schatten door de zon, waren uitbraken van het scherpe Dos Kampen. Al met al een zenuwslopende 2e helft waarin het spel op en neer golfde.

In de 68e minuut gaf de na de rust ingevallen Gerwin een vlijmscherpe pass richting achterlijn  van Dos Kampen waarbij Theun de longen uit zijn lijf moest rennen om deze bal binnen te houden wat hem lukte en hij de bal tussen 2 verdedigers en de keeper kon krijgen waar Robert de bal fraai binnenwerkte; 1 - 0 voor Excelsior'31 3.

Over en weer kwamen er meer kansen en slordigheden, ook mede door het warme weer. De moeheid begon ons parten te spelen. Gelukkig voor ons, konden we na 2x 50 minuten voetballen en super hard werken, de eerste 3 punten bijschrijven op de ranglijst.

Wij bedanken het publiek voor de aanmoedigen en de ondersteuning en hopen dat ze nog vele wedstrijden van ons komen bezoeken.....

Volgende week moeten we om 12 uur voetballen tegen Hulzense Boys 2, in Hulsen.