Excelsior'31 2 poetst 2-0 achterstand weg tegen HHC

Foto bij Excelsior'31 2 poetst 2-0 achterstand weg tegen HHC

Zaterdag was het eindelijk zo ver, de eerste competitie wedstrijd van het seizoen. Dit is waarvoor de jongens van oefenmeester Bram Freie 6 weken lang geploeterd en gezweet hebben op de trainingen en oefenwedstrijden.

Er werd om kwart voor 10 verzameld op de Koerbelt om de wedstrijdbespreking te doen. Excelsior'31 2 wist wat ze moesten doen in de 1e competitie ronde. namelijk: 3 punten mee nemen uit Hardenberg. Vandaag op het progamma : HHC Hardenberg.

HHC Hardenberg, een prachtige club met uitstekende accomodatie en vrijwel elk seizoen een concurrent van Excelsior'31 2 in de reserve hoofdklasse. Vorig seizoen moest HHC 2 vrezen voor haar plaats in de reserve hoofdklasse met een 11e plaats als eindklasering, toch heeft HHC zich door middel van nacompetitie eenvoudig weten te hand haven in de reserve hoofdklasse.

Trainer Bram Freie kwam met de volgende basisspelers :
Patrick Loohuis, Kevin Jansen, Nick Haase, Jurriaan Seppenwolde, Danny Schoenmaker, Gert-jan Schultink, Roberto Cioineaga, Ties ten Barge, Stephen Jansen, Jelte van de Berg en Yorick Calkhoven

Dit betekende dat Ronald Brinkman en Jord Jansen plaats zouden nemen op de bank. Ook kon oefenmeester Bram Freie nog niet beschikken over Mats Knol wegens een blessure.

De jongens begonnen fel en gretig aan de warming-up en dit zag er veelbelovend uit voor het begin van de wedstrijd. Na het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd bewees dit helaas het tegendeel. Excelsior'31 2 begon slap aan de wedstrijd. Het 1e kwartier van de wedstrijd was erg rommelig met duidelijk de overhand voor HHC Hardenberg die hier goed gebruik van maakte.

HHC zette Excelsior'31 goed vast en wisten de meeste duels te winnen. Dit resulteerde dan ook tot de 1-0 in de 12e minuut. Na verkeerd druk zetten in de hoek wist HHC hun spits te bereiken die de bal fraai afmaakte met een lob over de keeper. Ook na dit doelpunt ging HHC vrolijk door met druk zetten, duels winnen en kansen creëren.

Na een een-tweetje aan de zijkant kwam de linksbuiten van HHC met een goede actie langs de defensie van Excelsior en veraste hiermee de doelman in de lange hoek. 2-0 achter na 35 minuten spelen. Er waren de 1e helft weinig kansen voor Excelsior, op een kleine kans van Jelte na die op de keeper schoot. De scheidsrechter floot voor het rust signaal.

Na rust waren het duidelijk de Rijssenaren die beter uit de kleedkamer waren gekomen. Het tij was gekeerd. Excelsior’31 zette meer druk vooruit en wonnen ook meer duels dan de eerste helft. Het geloof was er nog steeds bij de rood-witten om de 3 punten mee te nemen naar Rijssen. Door het goede druk zetten van Excelsior kwam HHC niet meer in staat om hun spel te spelen.

In de 50e minuut was het Kevin Jansen die met een blessure het veld verliet voor Ronald Brinkman, In de 62e minuut was het de Jurriaan Seppenwolde met een lange bal op Jelte van de Berg, die deze bekeken liet lopen voor Roberto Cioineaga, en Roberto wist wel raad met deze bal. Hij schoot van rand 16 meter de bal snoeihard tegen de touwen. 1-2

Kort hierna was het weer verdediger Jurriaan Seppenwolde met een splijtende pass op Jelte van der Berg die deze fantastisch aannam en er koelbloedig 2-2 van maakte. Excelsior’31 hield HHC op hun eigen helft, en waren duidelijk de betere partij. Dit leidde dan ook tot weer een kans in de 73e minuut. Dit keer was het Stephen Jansen met een knappe voorzet op Ties ten Barge, die goed voor zijn man kwam in het 16 meter gebied en verwoestend uithaalde strak bovenin de hoek. DOELPUNT!

2-3 voor Excelsior’31 2. In de 88e minuut ruimde Ties ten Barge het veld en in zijn plaats kwam Jord Jansen. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Excelsior een corner. Het was Stephen Janssen die de corner nam op Roberto Cioineaga die de bal netjes intikte bij de 1e paal. De wedstrijd was beslist. 2-4 voor Excelsior’31 2. Na een matige 1e helft, en een uitstekende 2e helft hebben de mannen in het rood en wit de 1e 3 punten mee genomen naar Sportpark de Koerbelt.

Volgende week op het progamma om half 12: Excelsior’31 2 – VVOG 2. Excelsior’31 2 wenst u van harte welkom op Sportpark de Koerbelt om ons 2e elftal een warm hart toe te dragen en aan te moedigen voor de 2e wedstrijd uit de competitie.