Excelsior'31 A1 en ACV delen de punten

Foto bij Excelsior'31 A1 en ACV delen de punten

Excelsior’31 A1 - ACV A1 1-1 (0-1)

Excelsior’31 A1 is zaterdag de competitie begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen ACV A1 uit Assen. Na 5 weken voorbereiding met 4 overwinningen, waarvan 3 in de beker, stond afgelopen zaterdag direct een mooie wedstrijd op de agenda. Voor Excelsior'31 gelijk de vraag waar ze stonden, aangezien de weerstand in de afgelopen weken erg matig was, met als uitschieter de 0-10 overwinning op Witkampers A1 (1e klasse).

De wedstrijd begon om 14.30 uur en dat was tevens ook het warmste moment van de dag. In het begin van de wedstrijd was het voor beide teams aankijken hoe de tegenstander stond en kregen beide elftallen de ruimte om achterin op te bouwen. Excelsior'31 had hier vooral in het begin en het verloop van de 1e helft moeite mee. Verkeerde keuzes maar ook slordige passes zorgde ervoor dat we in balbezit niet het gewenste niveau haalde. Grote kansen leverde dit echter (nog) niet op voor ACV.

De eerste grote kans voor Excelsior'31 kwam na een klein kwartier, toen Mark Breukink en Mohammed Hassan in korte tijd tot 2 schoten kwamen op doel, vooral de kans van Mohammed was er één waar meer in had gezeten. Na deze kleine kansen kwam ACV meer in het spel, 2e ballen op het middenveld werden voornamelijk door ACV gewonnen, waardoor ze druk konden houden op de verdediging van Excelsior'31. Tevens konden de verdedigers in deze fase niet het middenveld bereiken door de compacte bezetting van ACV.

Vlak voor rust werd dan ook de terechte 0-1 gescoord door ACV. De spits was vrij en kon binnen de 16 meter van dichtbij afwerken. Excelsior'31 ging dus met een flinke kater de rust in. Tijdens deze pauze werden de nodige puntjes op de i gezet. De thee pauze deed Excelsior'31 goed, want als herboren kwamen zei de kleedkamer uit.

Er was direct druk op de verdediging van ACV wat resulteerde in een corner. Deze werd los gelaten door de keeper waarna Mohammed Hassan er als de kippen bij was om dit buitenkansje te verzilveren, 1-1. Excelsior'31 voelde dat er meer in zat en kreeg meer grip op de wedstrijd, met veel corners waren we gevaarlijk, daarnaast waren er ook kansen voor Mohammed - die erg goed speelde in de 2e helft - en Indy die een teenlengte te kort kwam. De grootste kans was echter voor Mathay onze centrale verdediger, maar hij kon uit de draai de bal niet de gewenste hoek in krijgen.

Na een goed begin in de 2e helft kwam ACV na 20 minuten weer meer in het spel. Er waren enkele verse spelers in het veld gekomen en ook de rechtsback leek over nieuwe longen te beschikken en was gevaarlijk met zijn rushes over de rechterflank.

Er kwamen kansen voor ACV, maar de verdediging stond in de meeste gevallen goed opgesteld, dit onder leiding van Mart onze doelman en centrale verdedigers Mathay en Daan.
Halverwege de 2e helft zorgde onoplettendheid er toch voor dat de spits van ACV een 1:1 kans had tegen Mart, echter werd er slordig om gegaan met deze mogelijkheid.

In een hectische slotfase kon de wedstrijd uit eindelijk nog alle kanten op. want beide teams kregen nog enkele mogelijkheden om de volle buit te pakken. Dit gebeurde echter niet, waardoor de punten gedeeld werden. Op basis van de gehele wedstrijd een terechte uitslag.

Voor Excelsior'31 staat zaterdag de (uit)wedstrijd tegen Tubantia A1 op het programma.