Zaalvoetballers Excelsior’31 2 lijden terechte nederlaag in Arnhem

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 lijden terechte nederlaag in Arnhem

Samenvatting ESA 2 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

Woensdagavond stond de eerste competitiewedstrijd voor het tweede team van Excelsior’31 op het programma, uit tegen ESA 2. Uit voorgaande resultaten komt duidelijk naar voren dat deze tegenstander de Rijssenaren niet zo goed ligt.

Dat bleek al snel. Aanvankelijk konden de jongens, onder het gezag van Gerald Keizer en Erik Baan, nog meekomen, maar dat leverde nauwelijks mogelijkheden op. De rappe spelers uit Arnhem daarentegen, creëerden kans op kans en de wedstrijd had al in de eerste helft beslist kunnen zijn, ware het niet dat keeper Marien Baan fantastisch keepte. Slechts één keer liet hij zich passeren.

Met 0-1 achterstand de rust in, het kon nog alle kanten op. Maar het was weer ESA dat scoorde. Daarna bleef Excelsior’31 achter de feiten aanlopen. Het werd nog wel 2-1, maar kort daarna werd de achterstand weer teruggebracht naar twee doelpunten. De 3-2 mocht er wel zijn. Rik Harbers schoot een vrije trap werkelijk snoeihard binnen, maar ook na deze aansluitingstreffer werd direct weer een tegendoelpunten geïncasseerd. Excelsior’31 kon er wel een paar keer gevaarlijk uitkomen, maar de scherpte voorin ontbrak. Zet daar tegenover dat ESA haar kansen beter benutte, dan is de 5-2 eindstand een volkomen terecht uitslag.

De kop is eraf. Het spel was niet voldoende, maar de ambitieuze leiding is ervan overtuigd dat het team veel potentie heeft. Het is aan de jongens om dit te laten zien. Donderdag 18 september is de eerstvolgende (thuis)wedstrijd, in de Reggehal. Dan speelt het om 20.00 uur tegen LZV/Kuypers.

Doelpunten Excelsior’31 2: Rik Harbers (2x)

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Arend Baan, Remco Haan, John Lubbers, Niek Haase, Daan Kreijkes, Rik Harbers en Lennart v/d Maat
Coach: Gerald Keizer
Assistent: Erik Baan