Zaalvoetballers Excelsior’31 overtuigend naar winst

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 overtuigend naar winst

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 is vrijdagavond de competitie in de Topklasse E uitstekend begonnen. In Nijkerk versloeg het team van trainer/coach Ichtus Rahanra ZVV Sparta/De Laak 1 met 0-6.

Excelsior’31 begon geconcentreerd aan de wedstrijd en had veelvuldig balbezit. De gastheren uit Nijkerk kwamen er niet aan de pas. Hoewel er eerst twee kansen om zeep werden geholpen, was het Maarten Postma die na vijf minuten de ban brak en de 0-1 aantekende. Niet veel later zorgde Henk Lankamp voor de 0-2. Beide spelers scoorde voor rust nog eenmaal, waardoor er met een 0-4 stand werd gerust.

In de tweede helft liet Excelsior’31 onbewust de tegenstander iets meer komen. Ook het baltempo ging iets omlaag. De tegenstander wist hier echter niet van te profiteren. Sterker nog, het creëerde nauwelijks kansen. Een makkelijk gegeven gele kaart aan de kant van de Nijkerkers zorgde dat Excesior’31 met een man meer kwam te staan. De jarige aanvoerder Jan Borghuis wist dit overtal uiteindelijk uit te buiten en schoot de 0-5 binnen. Het slotakkoord was voor uitblinker Maarten Postma. De behendige aanvaller verschalkte de keeper op prachtige wijze en zorgde met zijn derde treffer van deze avond voor de 0-6 eindstand.

Volgende week vrijdag 19 september staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. In sporthal de Reggehal is dan om 21.00 uur Brasil’77 de tegenstander.

Doelpunten Excelsior’31 1: Maarten Postma (3x), Henk Lankamp (2x), Jan Borghuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Arnoud Baan, Jan Borghuis, Gilano Samangoen, Nathan Oraile, Maarten Postma, Agassi Daneljan en Henk Lankamp
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Alidus ter Harmsel