Excelsior'31 A1 onderuit bij HVV Tubantia

Foto bij Excelsior'31 A1 onderuit bij HVV Tubantia

HVV Tubantia A1 – Excelsior’31 A1 1-0

Na het gelijk spel van vorige week tegen ACV A1, stond zaterdag de tweede competitiewedstrijd tegen HVV Tubantia A1 op het programma. Om half 1 werd de bespreking gehouden in de Top.  De tegenstander had na één speelronde ook 1 punt, maar echt veel van onze tegenstander wisten we niet, dus daarop konden we niet al teveel inspelen. Wel wisten we dat Tubantia een goede ploeg heeft en het dus geen makkie zou gaan worden. De punten die we afgelopen week op de trainingen behandeld hebben werden in de bespreking doorgenomen. Het kwam erop neer dat het met dezelfde strijdwijze als vorige week moest gaan gebeuren. Doel was om in ieder geval niet te verliezen en zo min mogelijk weg te geven.

We startten met de volgende elf: op doel stond Mart, achterin Stijn, Mathay, Daan, Gerben en Wouter, op het middenveld Naut, Gerben en Indy. Voorin speelden Yilber, Sven en Mohammed. Matthijs van A2 en Barnd begonnen op de bank, Tim speelde met A2 en Mark, Denian en Jorn waren geblesseerd. In de eerste minuut van de wedstrijd was er direct een mogelijkheid aan onze zijde, na slecht terugspelen van een speler van Tubantia. Het resulteerde echter in niets.

Daarna verliepen de eerste minuten stroef, het was rommelig en we wisten de bal niet lang in de ploeg te houden. Dit kwam ook omdat Tubantia er overal korter op zat dan wij. Verder dan een paar halve kansen kwamen we dan ook niet. Het tweede deel van de eerste helft begonnen we wel wat meer grip te krijgen en die leidde zo’n 10 minuten voor rust dan ook tot dé kans op de 1-0 voor ons. Na een korte combinatie tussen Yilber, Sven en Indy kon de laatste vrij doorlopen op de keeper. Wat hij daarna deed was een stuk minder, hij probeerde de bal met een soort van stift over de keeper te werken. De bal ging niet het doel in, maar rechtstreeks in de handen van de Hengelose doelman.

In de minuten die volgden tot aan de rust werd niet veel meer gecreëerd. Tubantia had voor rust het betere van het spel. Het enige positieve in de rust was dat we ten opzichte van vorige week niet achterstonden, toen gingen we rusten met een 1-0 achterstand, nu stond het nog 0-0. In de kleedkamer werd besproken wat anders moest, onder andere dat we in sommige situaties andere keuzes moesten maken  met betrekking tot hun aanvalsspel.

In de tweede helft veranderde er niet zo heel veel aan het spelbeeld, de tegenstander bleef de bovenliggende partij. Ondanks dat kregen we wel een aantal mogelijkheden, maar daar werd niet het maximaal haalbare uitgehaald. Zo ging het lang in de tweede helft, het spel ging aardig op en neer en beide ploegen konden scoren. Toch hing een treffer van hen eerder in de lucht dan van ons.

Zo’n 25 minuten voor tijd kwamen Barnd en Matthijs in de ploeg voor Gerben en Indy, waardoor Stijn doorschoof naar het middenveld. Barnd speelde rechtsback en Matthijs kwam op Indy zijn positie op het middenveld te staan. Tubantia bleef de betere kansen houden. Mart hield ons een aantal keren knap op de been. En daarom kregen we een kwartier voor tijd de opdracht om voor dat ene punt te gaan.

Maar 7 minuten na dit te hebben gezegd kwam Tubantia er gevaarlijk uit, waar wij niet meer goed vanuit de organisatie speelden. Wouter moest twee jongens, aan de linkerkant van het veld, verdedigen waar de een de bal op randje 16 klaargelegd werd voor de ander. Deze nam hem op de pantoffel en vloog in de linkerhoek van het doel. Hier hadden we in het restant van de wedstrijd geen antwoord meer op en dus verloren we de wedstrijd.

Volgende week spelen we thuis tegen Olde Veste’54 A1, om half 3.