Zaalvoetballers Excelsior’31 2 winnen eerste wedstrijd in nieuw tenue

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 winnen eerste wedstrijd in nieuw tenue

Samenvatting Excelsior'31 2 - LZV/Kuypers Hair&Wel 2, met dank aan Jan Nijkamp

Donderdagavond hebben de reserves van Excelsior’31 hun eerste overwinning van het seizoen behaald. Thuis tegen LZV/Kuypers 2 werd het na een bloedstollende wedstrijd uiteindelijk 4-2. De basis voor deze overwinning werd gelegd in de eerste helft met goed voetbal vanuit een strakke organisatie. In de tweede helft werd het nog spannend, maar de punten bleven verdiend in Rijssen.

Met de prachtige nieuwe shirts van de sponsor Baan Automotive begon Excelsior’31 extra gemotiveerd aan de wedstrijd. Ook de zoon van de sponsor, Marien Baan, zag er als doelman nog beter uit dan normaal. Omdat puntspeler Niek Haase schoolverplichtingen had, werd hij (uitstekend) vervangen door Lennart van de Maat. Na lang blessureleed kon ook speler/coach Gerald Keizer zijn rentree maken, terwijl teammanager Erik Baan tijdens de wedstrijd de teugels strak in handen hield vanaf de bank.

Vanaf het begin domineerde LZV/Kuypers de wedstrijd, maar de beste kansen waren voor Excelsior’31. Daan Kreijkes nam een voorschot op zijn verjaardag door de eerste treffer te scoren. Voor rust voerden John Lubbers uit een corner en aanvoerder Arend Baan op aangeven van Rik Harbers de score verder op.

In de tweede helft voerde LZV/ Kuypers de druk verder op. Waar Excelsior’31 bij een 3-1 stand verzuimde om de trekker over te halen, werd het in de slotfase nog 3-2. Toen de keeper van LZV/ Kuypers ook nog eens naar voren ging, werd het nog spannend in de slotfase in de Reggehal. Rik Harbers kon echter profiteren van het stoorwerk van John Lubbers en scoorde de bevrijdende 4-2.

Aankomende maandag spelen de reserves van Excelsior’31 opnieuw een wedstrijd. Het mag dan op bezoek in Denekamp bij DZVV/Fabri.nl. Aanvang wedstrijd 20.00 uur.

Doelpunten Excelsior’31 2: Daan Kreijkes, John Lubbers, Arend Baan en Rik Harbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Arend Baan, Remco Haan, John Lubbers, Gerald Keizer, Daan Kreijkes, Rik Harbers en Lennart v/d Maat
Coach: Gerald Keizer
Teammanager: Erik Baan