Foto bij 100% score voor Excelsior'31 2

Excelsior’31 2 wint weer!

Opstelling Excelsior’31 2 :
Patrick Loohuis (k), Kevin Jansen, Nick Haase, Gert-Jan Schultink, Danny Schoenmaker, Manuel Isa (Stephen Jansen), Simon Baysoy, Ties ten Barge, Frank Averesch (Theun Brandriet), Jelte van der Berg, Yorick Calkhoven

Excelsior’31 2 wint met 0-4 bij SDC Putten 2 en heeft 9 punten uit 3 wedstrijden. Een mooi begin! Om 12.45 werd er in Putten afgetrapt tegen SDC Putten 2. SDC Putten 2 promoveerde afgelopen seizoen, na een jaar afwezigheid, weer terug naar de reserve hoofdklasse, ze pakten uit de eerste 2 wedstrijden 1 punt. Excelsior’31 kon vol vertrouwen afreizen naar Putten, de eerste 2 wedstrijden van deze competitie werden beiden gewonnen.

Excelsior’31 2 had vanaf de 1e minuut veel balbezit, SDC Putten zakte in en  liet het spel aan de Rijssenaren. Excelsior’31 2 deed echter te weinig met hele vele balbezit. In de 16e minuut werd de eerste grote kans gecreëerd, Yorick schoot oog in oog met de keeper keihard onderkant lat. Halverwege de 1e helft werd het spel langzaamaan wat beter.

SDC werd steeds verder terug gedrongen op eigen helft. In de 34e minuut viel de 0-1, na een korte corner, gaf Manuel de bal strak voor op Danny, die de bal feilloos binnen kopte.Nog geen minuut later werd het 0-2, een afvallende bal werd door Kevin op de pantoffel genomen en verdween strak in de hoek. Een prachtige treffer. Ruststand: 2-0.

Een mooie ruststand, maar het spel was zeker niet goed. In de rust kwam Stephen voor Manuel, die na lang blessureleed, niet meer dan 1 helft kon spelen. Na de rust begonnen we matig. SCD Putten kreeg zowaar de eerste mogelijkheden en dat was zeker niet ongevaarlijk.

Gelukkig voor ons gingen beide kansen van SDC er niet in en hielden we de marge van 2 doelpunten. In de slotfase ging SDC wat verder naar voren voetballen en ontstond er ruimte. Twee uitstekend uitgespeelde aanvallen zorgden voor doelpunt 3 en 4 van de middag. De 3-0 werd gemaakt door Ties, na een prima voorzet van Yorick. De 4-0 kwam op naam van Stephen, die werd bediend door invaller Theun. Theun leek vlak daarna ook nog de 5-0 te maken, echter werd dit doelpunt afgekeurd.

Eindstand: 0-4. Al met al een terechte overwinning, maar om volgende week ook de 3 punten tegen de kampioen van vorig jaar (Berkum 2) te pakken, zal het spel beter en scherper moeten. Zaterdag om 11.30 spelen de nr. 1 en nr. 2 van de reserve hoofdklasse van vorig jaar tegen elkaar.

Hopelijk lukt het Excelsior’31 2 de maximale score te behouden, wij rekenen op uw steun!