Excelsior'31 A1 ten onder tegen effectief Olde Veste

Foto bij Excelsior'31 A1 ten onder tegen effectief Olde Veste

Excelsior’31 A1 – V.V. D’olde Veste ’54 A1

Na het teleurstellende resultaat van vorige week, stond zaterdag de 3e competitiewedstrijd op de planning. Tegenstander was D’olde Veste A1. De bespreking vond plaats in de top. De tegenstander had na 2 wedstrijden als 6 punten verzameld, dus we wisten wat ons te doen stond. De strijdwijze bleef ongewijzigd. We waren gebrand op de overwinning, omdat we na 2 wedstrijden nog maar 1 punt hadden.

We begonnen in de volgende opstelling:
Mart op doel, achterin: Mathay, Daan, Wouter en Tim, op het middenveld: Naut, Stijn en Indy en de voorste linie bestond uit: Yilber, Mohammed en Sven.

Op de bank: Barnd en Gerben. Geblesseerden: Mark, Denian en Jorn

De eerste paar minuten was het aftasten van beide kanten wat resulteerde in slordig spel voor de toeschouwers. Na 10 minuten leek er nog niks aan de hand te zijn, tot splots een verkeerde terugspeelbal uitgespeeld en afgerond werd door de tegenstander (0-1). Vlak hierna deed Excelsior wat terug.

Één van de weinige goeie aanvallen aan onze kant goed afgerond door Indy. Hij schoot de bal tegendraats in de lange hoek, waarop een verkeerde terugspeelbal van de Olde Veste resulteerde in de 2e treffer aan onze zijde Mohammed was en razendsnel bij om van de buitenkansje gebruik te maken. Toen stond het ineens weer 2-1

Het tweede gedeelte van de eerste helft was Olde veste duidelijk de sterkere partij. Excelsior kon de bal niet lang in de ploeg houden. Slecht verdedigen bij een corner resulteerde dan ook in de gelijkmaker voor Olde Veste (2-2). Tot overmaat van ramp werd het vlak voor de rust zelfs 2-3 voor Olde Veste. Balverlies op het middenveld werd goed afgestraft door de spits.

We wisten dat we voor een grote klus stonden om deze wedstrijd nog tot een goed einde te brengen. In de kleedkamer werden de dingen besproken die we beter/anders moesten doen. De 2e helft gaf geen ander speelbeeld weer. Olde veste bleef de beter partij. Dat resulteerde niet tot goals. Na 20 min in de tweede helft kwam dan toch de 4e treffer voor Olde Veste. Wederom slecht verdedigen bij een standaardsituatie (2-4).

Voor het laatste gedeelte van de wedstrijd kwamen Barnd en Gerben in de ploeg voor Tim en Naut. Zij konden ook geen andere draai aan de wedstrijd geven.

Onoplettendheid achterin zorgde nog voor de 2-5 wat tevens de eindstand was.

Volgende week moet uit een ander vaatje getapt worden om tot meer punten te komen. Dan wacht Achilles.