G-Team kreeg professionele training bij Heracles Almelo

Foto bij G-Team kreeg professionele training bij Heracles Almelo

G-Team kreeg professionele training bij Heracles Almelo

Door Janine Bakker

In de aanloop naar het toernooi bij Excelsior’31, op 18 oktober, laat het G-Team van Excelsior’31 niets aan het toeval over. Zaterdag hebben we in het Polman Stadion een training afgewerkt onder leiding van René Kolmschot. Hij is de assistent-trainer van Heracles Almelo. Om 12.30 uur stonden we allemaal op het veld, om 13.00  uur begon de oefensessie.

We begonnen met de warming-up. We renden heen en weer, zwaaiden met onze armen en benen, moesten huppelen en trokken sprintjes. Daarna was er een tikkertje-oefening. Als je uit het vierkant ging, was je de tikker. De warming-up werd afgeloten met een kat en muis-spel. Daarvoor kregen we allemaal een staart. Er was een tikker die te staarten van de muizen af moest pakken.

Het hoogtepunt van de training moest toen nog komen: de partij. De groepen werden als volgt ingedeeld: Team Heracles: de begeleiding van Heracles, Tom, Marc, Wouter en Geert. Team Excelsior '31: Nick, Michiel, Anthony, Angelien, Erik, Maarten, Jan-Henk, Edwin

Het was een spannend duel tussen de twee teams. De leiding was in de goede handen van onze scheidsrechter Ab. Tom opende de score voor Heracles: 1-0, Michiel maakte kort daarop gelijk: 1-1. De wedstrijd lag vervolgens even stil. Verzorger Johan moest in actie komen om Geert te helpen. Hij was verkeerd terechtgekomen na een tackle. De hulp wierp zijn vruchten af, want het was Geert die de 2-1 scoorde. Tom maakte er zelfs 3-1 van.

Team Excelsior’31 kon dat niet op zich laten zitten: Erik zette de 3-2 op het scorebord. Het was Tom (later uitgeroepen tot man of the match) met zijn derde treffer die er 4-2 van maakte. Het laatste doelpunt kwam van Michiel. Hij zorgde voor een 4-3 eindstand. Team Heracles won.

Naast gevoetbald, was er ook ruimte voor een lach. We hoorden tot onze grote verbazing tijdens de wedstrijd, dat Nick Dijkstra er over nadacht om mee te doen aan de Voice of Holland. Tijdens de rust liet hij zien mooi te kunnen zingen. Wij zeggen: Zet m op Nick!

Er werd traditioneel afgesloten met  penalty’s:  
Marc (Aanvoerder): raak, Nick: 1e keer mis, 2e keer raak, Michiel: raak, Anthony: raak
Tom: mis, Angelien: mis, Erik: raak, Maarten: raak, Jan-Henk (onze Pellè): raak, Edwin: raak, Wouter (keeper): raak

Het G-Team heeft genoten en veel geleerd. Heracles Almelo: bedankt voor de prachtige middag!

Kalender icoon maandag 22 september 2014 / G-voetbal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers