Zaalvoetballers Excelsior’31 2 delen punten in gelijkwaardige strijd

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 delen punten in gelijkwaardige strijd

Gisteravond speelde het tweede team van Excelsior’31 de uitwedstrijd tegen DZVV/Fabri.nl 1. Een tegenstander die niet alleen fysiek sterk is, maar ook goed kan voetballen.

De tactiek, uitgedacht door de meesterbreinen van Erik Baan en Gerald Keizer, was vrij eenvoudig. Compact spelen en ver terugzakken om vervolgens via de counter toe te kunnen slaan. Zo gezegd, zo gedaan. DZVV/Fabri.nl begon vol goede moed met aanvallen, maar de eerste uitbraak van Excelsior’31 leverde direct een doelpunt op. Daan Kreijkes punterde de bal snoeihard langs de keeper. Excelsior’31 bleef goed verdedigen, bleef scherp counteren. Het werd zelfs 2-0. Na een één-tweetje met Rik Harbers, schoot Niek Haase de 2-0 tussen de benen van de keeper door. Dat was ook de ruststand.

DZVV/Fabri.nl begon wervelend aan de tweede helft. Nog geen vijf minuten na rust stond het 2-2. De aansluitingstreffer werd, uit een corner, van grote afstand, met hoge snelheid en uiterste precisie binnenkant van de paal binnengeschoten. Onhoudbaar voor keeper Marien Baan. De 2-2 viel kort daarna, en Excelsior’31 moest weer opzoek naar een voorsprong. Die kwam er ook. En hoe! Na goed verdedigen van Remco Haan kreeg Arend Baan de bal. Hij speelde Niek Haase in, kreeg ‘m weer terug en gaf de bal, buitenkantje voet (als Willem van Hanegem in z’n beste dagen), voor. Rik Harbers tikte de bal uiterst subtiel binnen. Opnieuw een voorsprong. Maar ook deze wisten de mannen uit Denekamp weg te poetsen. Vanuit een korte corner kon Marien Baan nog ingrijpen, maar bij de rebound moest hij het antwoord schuldig blijven. 3-3 was ook de eindstand.

Een terechte uitslag. Volgende week donderdagavond staat de volgende wedstrijd op het programma. In de Reggehal neemt Excelsior’31 2 het dan op tegen ZVO/Unica Schutte ICT 2 uit Ommen. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Van harte welkom.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 2: Daan Kreijkes, Niek Haase en Rik Harbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Arend Baan, Gerald Keizer, Remco Haan, Lennart v/d Maat, Niek Haase, Rik Harbers en Daan Kreijkes
Speler/coach: Gerald Keizer
Assistent: Erik Baan