Foto bij Twee kemphanen vechten om een been (en Berkum gaat er mee heen)

Excelsior'31 2 met 1-0 onderuit

Opstelling Excelsior'31 2:
René Kamphuis (k), Kevin Jansen (Stephen Jansen), Nick Haase, Gertjan Schultink, Danny Schoenmaker, Manuel Isa (Roberto Cioineaga), Simon Baysoy, Jelte van der Berg, Ties ten Barge, Yorick Calkhoven, Frank Averesch

Excelsior'31 2 speelde zaterdag tegen de kampioen van vorig jaar, vv Berkum 2. Excelsior'31 pakte de volle 9 punten uit de eerste 3 wedstrijden, Berkum won 2 van de eerste 3 wedstrijden. Een topper dus in de reserve hoofdklasse. Excelsior'31 speelde een prima eerste helft.

De Rijssenaren hadden veel balbezit en dicteerden de wedstrijd, tot hele grote kansen leidde dit in de openingsfase niet. In de 27e minuut leek de 1-0 een feit te zijn, de bal werd echter met veel kunst en vliegwerk van de lijn gehaald. Enkele minuten later werd een kopbal van Gertjan van de doellijn gehaald. Berkum kwam er niet uit en creëerde in de eerste helft geen enkele kans. Ondanks enkele mogelijkheden, moest Excelsior'31 2 genoegen nemen met de brilstand.

In de 2e helft kwam Berkum beter voor de dag en golfde het spel op en neer. In de 47e minuut kwam de snelle rechtsbuiten door aan de rechterkant, maar zijn voorzet bereikte de meegelopen spits niet. In de 52e minuut werd er vanaf de linkerkant keihard op doel gevuurd door de linksbuiten van Berkum, maar René bracht knap redding.

In de 66e minuut de 0-1 van vv Berkum. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht, Gertjan kopte de bal weg en deze bal viel voor de voeten van de uitstekende nummer 10 van vv Berkum, die de bal onberispelijk in het het dak van het doel schoot. Een verdiende voorsprong was het niet, maar het was wel 0-1 voor Berkum.

Excelsior'31 2 speelde vervolgens vol voor de gelijkmaker. Berkum werd wederom terug gedrongen en de gasten moesten zich beperken tot het verdedigen van de voorsprong. In de 75e minuut vervingen Roberto en Stephen, de moegestreden Manuel en Kevin. In de laatste fase leek de gelijkmaker te gaan vallen.

Roberto tikte een voorzet van Stephen net langs de verkeerde kant van de paal. Een kopbal van Yorick kwam tegen de lat en in de 89e minuut kwam Yorick, na een geweldige pas van Simon alleen voor de keeper, maar hij schoot de bal over het doel van vv Berkum.

Ook nu ging de bal er niet in en dus stond het, na ruim 90 minuten, 0-1 voor de gasten uit Berkum. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, de krachtsverschillen waren klein, een gelijkspel was vandaag terecht geweest, maar helaas voor Excelsior'31 2, trok Berkum 2 vandaag aan het langste eind.

Volgende week uit naar ASV Dronten 2. De wedstrijd in Dronten begint om 12.30 uur.