Eerste driepunter voor Excelsior'31 A1

Foto bij Eerste driepunter voor Excelsior'31 A1

Achilles 1894 A1 – Excelsior’31 A1 1-2
Na de vernedering van vorige week tegen D’olde Veste A1, stond de 4e competitie wedstrijd tegen Achilles 1894 op het programma. Om half 12 was de bespreking in de top, daarna begon de lange reis naar Assen dan. Achilles had na 3 wedstrijden nog 0 punten, dus we wisten dat we onze eerste  3 punten moesten halen in Assen. Door de weinige keus in de voorhoede en om meer 2e ballen te winnen op het middenveld besloot Eelco om 4-4-2 te gaan spelen.

De opstelling was als volgt:
Mart (k), Tim, Stijn, Daan, Mathay, Wouter, Naut, Gerben, Sven, Yilber, Indy

Bank: Barnd, Jorn, Mo
Geblesseerd: Mark, Denian

Binnen 3 minuten was het al raak voor Achilles. Uit een vrije trap werd de bal ingetikt door een speler van Achilles (1-0). We bleven echter doorgaan en dat resulteerde in een goal. Uit de lange bal van achteruit draaide Yilber goed weg van zijn tegenstander en schoot de bal goed binnen (1-1).

Even later had Achilles uit een corner nog een goede mogelijkheid. De bal werd  maar net naast gekopt. Een paar minuten later kwam Yilber tussen de verdediger en de keeper van Achilles. De verdediger kopte de bal terug, Yilber kwam ertussen en schoot de bal over de keeper heen het net in (1-2).

We kregen nog een grote kans door een goede bal van Indy kwam Wouter 1 op 1 met de keeper,  maar hij werd in zijn rug naar beneden getrokken door de verdediger van Achilles. De scheids vond dit echter niets. We gingen voor de eerste keer met een voorsprong de rust in. En iedereen was erop gebrand om deze voorsprong vast te houden.

In de 2e helft kwamen we niet meer aan voetballen toe. Verdedigend stonden we goed en er kwam weinig door. Alleen de vrije trappen en corners waren heel gevaarlijk, want elk kopduel werd bijna gewonnen door een speler van Achilles. Maar uiteindelijk met af en toe ook een beetje geluk ging er geen bal in.

Mo kwam er in de laatste 25 minuten ook nog in voor Sven. Later kwam ook Barnd erin voor Daan. En ook Jorn (die net weerkwam van een blessure) kreeg nog speeltijd. Hij kwam erin voor Wouter, waardoor Stijn doorschoof naar de plek van Wouter en Jorn zijn positie overnam.

5 minuten voor het eind van de wedstrijd kwam er nog een grote kans voor Achilles. De bal stuiterde van de borst van Mart voor de voeten van een speler van Achilles, maar die schoot de bal ongecontroleerd over. Hierdoor wonnen we onze 1e competitie wedstrijd en hebben we momenteel 4 punten gehaald uit 4 wedstrijden.

Volgende week spelen we thuis tegen Schalkhaar A1 om half 3.