Foto bij Excelsior’31 2 heeft geen kind aan ASV Dronten 2

Foto's met dank aan Richard Middag. Klik hier voor de reportage

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick Loohuis (k), Kevin Jansen, Nick Haase, Jurriaan Seppenwoolde, Manuel Isa (Ninos Baysoy), Jelte van der Berg (Gert-Jan Schultink),Roberto Cioineaga (Danny Schoenmaker), Ties ten Barge, Frank Averesch, Gradus Hempenius (Stephen Jansen), Yorick Calkhoven

Excelsior’31 2 moest zaterdag aantreden tegen hekkensluiter ASV Dronten 2. ASV Dronten 2 verloor tot nu toe al zijn wedstrijden en dus moesten er 3 punten gepakt worden. De selectie was aardig compleet, alleen Mats Knol kampt nog met een blessure, maar is op de weg terug. Danny Schoenmaker kon niet starten i.v.m. een lichte teenblessure.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk wie de baas was op het veld. Excelsior’31 had de bal, dicteerde het spel en besliste de wedstrijd feitelijk al in het eerste kwartier. In de 14e minuut schoot de Roberto een afvallende bal, van zo’n 18 meter, kiezelhard in de uiterste hoek. Een minuut later zag Patrick, dat Frank voorin 1 op 1 stond, zijn lange bal was perfect op maat en Frank faalde oog in oog met de doelman niet, 0-2.

Na de 0-2 begon Excelsior’31 nog meer te combineren, bij vlagen werd de tegenstander weggetikt. Excelsior’31 liet echter meerdere goede mogelijkheden op de 0-3 onbenut. In de 30e minuut een corner voor ASV Dronten, die gevaarlijk indraaide, Patrick kon de bal nog net overtikken. De volgende corner kwam in een scrimmage en er leek hands gemaakt te worden, de scheidsrechter nam dit echter niet waar. In de 43e minuut maakte Frank, na een prima aanval en op aangeven van Yorick, de 0-3.

Gradus en Jelte bleven in de rust in de kleedkamer achter en werden vervangen  door Gert-Jan en Stephen. De 2e helft was zeer matig van beide kanten. Ninos verving Manuel en Danny verving de geblesseerde Roberto. In de 67e minuut kwamen Yorick en Frank door, Yorick gunde het doelpunt aan Frank en legde de bal keurig breed.

In de 90e minuut leek de spits van ASV Dronten  buitenspel te staan, maar de scheidsrechter liet doorspelen, Nick ging er nog achteraan, maar was zo verstandig de doorgebroken spits niet neer te leggen. Hierdoor schoof de spits de bal simpel langs Patrick en hielden we helaas niet de 0. Eindstand: 1-4.

Volgende week thuis tegen koploper CSV Apeldoorn 2. De wedstrijd begint om 11.30.