Ook Schalkhaar moet buigen voor Excelsior'31 A1

Foto bij Ook Schalkhaar moet buigen voor Excelsior'31 A1

Excelsior’31 A1 – Schalkhaar A1

Na de eerste overwinning van dit seizoen in Assen was het erg belangrijk om zaterdag ook drie punten te pakken zodat we weg zijn bij de ondersten en naar boven kunnen kijken. Schalkhaar had ook zijn eerste drie punten behaald en het was voor hun ook erg belangrijk deze wedstrijd te winnen.

Na enige tijd is de selectie weer compleet en moest Eelco keuzes maken. Voor Mo die in de basis begon was dit een belangrijke wedstrijd omdat hij in het verleden heeft gespeeld voor Schalkhaar.

Eelco koos voor de volgende opstelling: (4-3-3)
Keeper: Mart
Verdediging: Stijn-Mathay-Barnd-Wouter
Middenveld: Gerben-Daan-Indy
Aanval: Yilber-Mo-Denian

Bank: Mark-Sven-Naut

We begonnen goed aan de wedstrijd, we hadden constant druk op Schalkhaar en ze kwamen niet aan voetballen toe. We creeërden wat kleine kansen en waren gevaarlijk met corners. Wouter zorgde bijna voor de eerste goal in deze wedstrijd maar kopte rakelings over.

Na een defensieve blunder achterin kwam er een kans voor Schalkhaar en deze was ook direct raak (0-1). Na deze goal was onze dreiging volledig verdwenen en kwam Schalkhaar meer in de wedstrijd. De aanvaller van Schalkhaar maakte een actie tot de achterlijn en behield het overzicht en legde klaar op de spits die deze zakelijk binnenschoot (0-2).

Denian die na enige tijd weer minuten maakte in de competitie had toch teveel last van zijn enkel en Sven kwam in het veld. Net voor rust kreeg Schalkhaar nog een mega grote kans op de 0-3 maar het geplaatste schot belandde tegen de paal. We gingen de rust in met een 0-2 achterstand.

Mark die moest warmlopen in de rust kwam vlak na rust in het veld en maakte ook weer zijn eerste minuten in de competitie na zijn enkelblessure. Mark maakte een goede invalbeurt en speelde de bal na Yilber en schoot. Deze bal leek een rollertje te zijn maar de keeper maakte een blunder de bal verdween in het netje (1-2).

Even later kwam Naut erin voor Stijn. Naut kwam op het middenveld te spelen waardoor Mathay naar de rechtsback positie ging en Daan alleen centraal achterin stond. Door het risico wat we achterin namen hielden we druk op Schalkhaar en dit resulteerde tot kansen. Indy kreeg de grootste kans op de 2-2 maar schoot de bal over het doel.

Mo die erg gedreven speelde tegen zijn oude club kreeg ook een kans op de 2-2 en hij scoorde wel (2-2). De wedstrijd was volledig gekanteld en we bleven druk houden. De counters van Schalkhaar waren niet heel gevaarlijk ondanks dat we achterin 1 op 1 stonden. Mark maakte een actie en kwam voor de keeper te staan en besloot de bal terug te leggen op Mo die zijn tweede goal maakte tegen zijn oude club (3-2). Na deze goal vloot de scheidsrechter al snel af.

Deze overwinning was erg belangrijk voor ons en kunnen nu naar boven kijken. Volgende week spelen we uit tegen WSV Apeldoorn A1.