Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen topper tegen Gonemo/Redox

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen topper tegen Gonemo/Redox

Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen topper tegen Gonemo/Redox

Samenvatting Gonemo/Redox 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

Wedstrijdverslag Gonemo Redox 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Ruud Kreijkes


Vrijdagavond 10 oktober reisde het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 af naar Winterswijk. De mannen van coach Ichtus Rahanra en leider Alidus ter Harmsel traden daar in sporthal de Spoorzone aan tegen Gonemo/Redox 1.

Gonemo/Redox, met een aantal jongens in het team met ervaring op hoger niveau, was tot dan toe de trotse koploper in de Topklasse E, na vier wedstrijden zonder puntverlies. Excelsior’31 was de nummer twee met tien punten uit een gelijk aantal wedstrijden. Het beloofde dus een echte topper te worden.

Excelsior’31 kwam goed uit de startblokken, al was de eerste serieuze doelpoging er één van Gonemo/Redox. Een kiezelhard schot werd door Willard Baan uit de goal geranseld. Arnoud Baan, koud in het veld, rondde kort daarna koeltjes af op aangeven van Jan Borghuis, na balverlies bij Gonemo/Redox: 0-1.

Kort na dit doelpunt was het echter alweer 1-1 na een simpele passeeractie en een hard laag schot in de lange hoek. Excelsior’31 werd echter niet zenuwachtig van deze tegengoal en bleef het proberen. Henk Lankamp raakte de lat op aangeven van Agassi Daneljan. Even later was het wel weer raak. Arnoud Baan was uiterst effectief bij een afvallende bal, die hij prima ineens in de hoek deponeerde naast de verbouwereerde keeper: 1-2. Tevens mocht Excelsior’31 het kort daarna nog met een man meer proberen, nadat diezelfde Arnoud Baan op avontuur ging en van achter werd neergelegd. Hier werd helaas niet uit gescoord. Gonemo/Redox kreeg in de eerste helft ook nog enkelen kansen maar dit leverde voor hen niets op. Er werd gerust met een 1-2 stand in het voordeel van Excelsior’31.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Willard Baan moest alweer handelend optreden. Het bleef erg lang spannend. Het beeld van de tweede helft was dat Gonemo/Redox balbezit had, maar dat Excelsior’31 op de counter het gevaarlijkst was. Er ontstonden legio kansen om de wedstrijd in een voortijdig stadium te beslissen, maar Maarten Postma en Jan Borghuis wilden het, beiden in een 1-op -1 situatie met de keeper, nog even spannend houden. Dit tot teleurstelling van de meegereisde supporters van Excelsior’31, die de bal er wel ‘in konden kijken’.

De beslissende 1-3 kwam er uiteindelijk wel. Nathan Oraile schoot al vallend uit een counter raak. Wedstrijd beslist zou je zeggen. Echter in het zaalvoetbal kun je in vijf minuten ook zo weer op achterstand staan. Gonemo/Redox ging vervolgens volle press spelen en de spelers van Excelsior’31 hadden het hier lastig mee. De 2-3 hing in de lucht en leek te vallen na een schot vanaf de cirkel in de lange hoek. Maar tot verbazing van een ieder in en om het speelveld werd dit harde schot door Willard Baan met zijn linker vuist uit de hoek gehaald. Een wereldredding. Het optreden van Willard Baan deze avond overigens, kon absoluut weer bekroond worden met (zoals zo vaak) minimaal een 9. Excelsior’31 mag erg blij zijn dat het zo’n keeper onder de lat heeft staan. Tegenstanders worden met enige regelmaat tot wanhoop gedreven.

Vlak voor tijd besliste Arnoud Baan uit een mooie counter de wedstrijd definitief. Hij scoorde op aangeven van Nathan Oraile de 1-4 en vierde dit doelpunt met het meegereisde publiek.

1-4 werd ook de eindstand en Excelsior’31 is door deze prima overwinning de nieuwe koploper in de Topklasse E met dertien punten uit vijf wedstrijden. Daar waar vorige week het eerste veldteam van Excelsior’31 de koploper (Flevo Boys) op een 1-4 nederlaag trakteerde, deed het eerste zaalteam van Excelsior’31 een week later bij toeval exact hetzelfde. Afgesproken werk lijkt het.

Het verschil deze avond tussen Excelsior’31 en Gonemo/Redox, was dat Gonemo/Redox het met name moest hebben van individuele acties van haar spelers, maar dat er bij Excelsior’31 een zeer hecht collectief stond met spelers die voor elkaar door het vuur gingen. Het kan nog een mooi seizoen worden op deze wijze.

De volgende wedstrijd van Excelsior’31 wordt gespeeld op woensdag 15 oktober in Enschede op het mooie aanvangstijdstip van 22.00 uur. Tegenstander is dan, in het kader van de beker, het studententeam van Drienerlo 1 dat eerder deze week het tweede team van Excelsior’31 met 5-2 versloeg voor de competitie.

De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt thuis gespeeld op vrijdag 31 oktober in sporthal de Reggehal. Walk Inn Boys uit Nijkerk is dan de tegenstander. Dit team staat momenteel een punt achter Excelsior’31, dus het beloofd een mooie wedstrijd te worden. U bent allen van harte welkom!

Doelpuntenmakers Excelsior’31 1: Arnoud Baan (3x) en Nathan Oraile

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (k), Arnoud Baan, Jan Borghuis, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Nathan Oraile, Agassi Daneljan en Henk Lankamp

Kalender icoon zaterdag 11 oktober 2014 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers