Klik hier voor een reactie van Hakim Ezafzafi, op Excelsior'31 TV

Klik hier voor een reactie van Roeland ten Berge, op Excelsior'31 TV.

Bekijk hieronder een uitgebreide samenvatting van het duel op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews door Leon Simons.

Verslag door Martin Klaassen

Na de uitmuntende 1-4 overwinning van Flevo Boys had Excelsior’31-trainer Roeland ten Berge weinig reden om te wisselen. De vorige week last-minute afgehaakte Rico Wolven stond echter weer in de basiself. Dit ging ten koste van René Sikkelbein. Voor de wedstrijd was er een indrukwekkend moment van stilte ter nagedachtenis aan Elleke Poppe. De Vrouw van CSV Apeldoorn-voorzitter Joost Poppe en moeder van zoon Pepijn overleed afgelopen week. Excelsior’31 wenst Joost, Pepijn, familie en de overige naasten veel sterkte toe met het grote verlies.

Excelsior’31 trof in CSV Apeldoorn een ploeg die zich compact opstelde. De ploeg van Richard Karrenbelt verdedigde ver van het doel af en zette druk als de Rijssenaren de middenlijn overstaken. Op dit speltype had Excelsior’31 zich goed ingesteld. Met gevarieerd spel en het vlot rondgaan van de bal werden er in de eerste 20 minuten aardige mogelijkheden gecreëerd. Aan de laatste fase, een kundige afronding, schortte het nog. Uitblinker Michel Gerritsen Mulkes was in de 17e minuut het dichtst bij een treffer. Hij werkte een voorzet van Hakim Ezafzafi op curieuze manier niet binnen.

Wat er in minuut 20, 21 en 22 plaatsvond zette de wedstrijd op zijn kop. CSV Apeldoorner Jasper van Oorspronk kreeg in minuut geel na een commentaar op de leiding. Een minuut later maakte Van Oorspronk een overtreding op Adi Draganovic.

Er volgde een opstootje en beide spelers kregen geel. Voor de CSV’er was dit dus zijn tweede. Een minuut later zocht CSV Apeldoorn-speler Steven van Es de rechtsback van Excelsior’31 op. Hij zou na een onderling duel hebben nagetrapt richting Draganovic. CSV Apeldoorn moest de overige 70 minuten met 9 spelers verder.

Het percentage balbezit van Excelsior’31 ging zoals verwacht nog verder omhoog. Het spel speelde zich af helft van de tegenstander, er werd jacht gemaakt op een doelpunt. Er waren enkele goede kansen te noteren. En gek genoeg niet alleen bij de thuisploeg. Als Arjan Kok niet adequaat had opgetreden had CSV spits Richard van Schooten de gasten op voorsprong gezet. Hij sprintte John Lubbers eruit en schoot op de voeten van de Excelsior’31 doelman. Excelsior’31 volgde met een grote kans voor Tim Letteboer. Hij beloonde het goede voorwerk van Hakim Ezafzafi niet. Als de twee ploegen de grootste mogelijkheden hadden afgemaakt was het 2-2 geweest. Ook Maarten Boeve stuitte op Arjan Kok.

In de tweede helft voetbalde Excelsior’31 makkelijker. Het baltempo werd hoog gehouden, er werden mooie driehoekjes gemaakt. Het spel bleef prettig om naar te kijken. Maar wanneer zou het verschil worden gemaakt? De Apeldoorners konden de ruimtes steeds minder goed belopen. Tot het in minuut 66 eindelijk raak was, waren er behoorlijk wat kansen gecreëerd. Joran Pot had met een afstandsschot, dat er via de onderkant van de lat niet inging pech, maar het rendement wat betreft de afronding was vanmiddag niet goed. Een prachtig schot van de meest doelgerichte Excelsioor, Hakim Ezafzafi, zorgde voor opluchting. Hij liet CSV doelman Guy ten Kate kansloos door de bal in de linker bovenhoek te plaatsen.

Het hek was hiermee van de dam. Hakim Ezafzafi liet in de 68e minuut zien dat hij ook over een sublieme vrije trap beschikt. Hij krulde de bal van een meter of twintig, buiten het bereik van Ten Kate, in de linkerhoek. Nadat uitblinker bij CSV, de fysiek sterke spits Richard van Schooten, bij zijn wissel in de vorm van een applaus ook waardering kreeg van het thuispubliek, maakte Excelsior’31 er nog 2. Man of the match Hakim Ezafzafi zorgde er met een steekpass voor dat Tim Letteboer zijn 2e competitietreffer kon aantekenen. In de 90e minuut was het omgekeerd. Letteboer gaf, na een knappe actie, Ezafzafi de bal op het presenteerblaadje: 4-0.

Scoreverloop:

66. Hakim Ezafzafi 1-0, 68. Hakim Ezafzafi 2-0, 86. Tim Letteboer 3-0, 90. Hakim Ezafzafi 4-0

Kaarten:

Geel: Adi Draganovic (Excelsior’31)
Rood: Jasper van Oorspronk (2x geel, 22e minuut), Steven van Es (23e minuut) (CSV Apeldoorn)

Opstellingen:

Excelsior’31: Arjan Kok, Dylan Vosskühler (82. Jurriaan Seppenwoolde), Rico Wolven, John Lubbers (53. René Sikkelbein), Adi Draganovic (65. Gerald ten Hove), Michel Gerritsen Mulkes, Coen Vloedgraven, Joran Pot, Hakim Ezafzafi, Tim Letteboer, Niek Davina

CSV Apeldoorn: Guy ten Kate, Bram Holtman, Jeroen Willems (33. Melvin Bresser), Jasper Verstraten, Burak Tekay, Marc Hoekstra, Steven van Es, Maarten Boeve, Jasper van Oorspronk, Ugur Yildirim (82. Jesse Hartgers), Richard van Schooten (79. Rob Diderik)