Excelsior'31 2 verliest kansloos van koploper CSV Apeldoorn

Foto bij Excelsior'31 2 verliest kansloos van koploper CSV Apeldoorn

Opstelling Excelsor'311 2:

Patrick Loohuis (k), Jurriaan Seppenwoolde (45. Kevin Jansen), Nick Haase (60. Roberto Cioineaga), Gertjan Schultink, Simon Baysoy, Manuel Isa, Rob ten Hove, Jelte van der Berg (60. Ties ten Barge), Gradus Hempenius (80. Ronald Brinkman), Yorick Calkhoven, Frank Averesch

Excelsior'31 2 speelde zaterdag tegen het altijd lastige CSV Apeldoorn 2. CSV draait uitstekend en won alle wedstrijden tot nu toe. Excelsior'31 2 bezette de 2e plaats met 3 punten achterstand. De wedstrijd begon voor Excelsior'31 2 dramatisch, CSV kwam heel gemakkelijk voor het doel van Patrick en kreeg een paar grote kansen. In de 4e minuut ging een van deze kansen er ook in.

Na dom balverlies aan Rijssense kant, werd de bal door de rechtsbuiten voorgegeven en deze werd simpel binnen getikt. Na het eerste kwartier pakte Excelsior'31 meer het initiatief en had meer balbezit. In de 30e minuut kwam CSV echter op 0-2, na een geweldig counter. Uiteraard waren beide buitenspelers van CSV hierbij betrokken. Deze spelers maakten zonder enige twijfel het verschil. We gingen rusten met een 0-2 achterstand en dit was een terechte tussenstand. In de rust werden afspraken gemaakt om sneller druk te geven op CSV en met een snelle aansluitingstreffer moet er alsnog een goed resultaat inzitten.

De 2e helft was echter nog niet begonnen of de 0-3 lag er al in. Een vrije trap werd voorgegeven en geheel vrijstaand kon er worden binnengekopt. Na de 0-3 zakte CSV in en liet Excelsior'31 komen. Excelsior'31 werd steeds gevaarlijker. Na een goede pass van Simon werd Jelte alleen voor de keeper gezet, Jelte wilde hem breed leggen op Frank, maar de bal werd onderschept. Een paar minuten later alsnog de 1-3.

Een corner van Gradus werd door Yorick binnengekopt. CSV besliste de wedstrijd enkele minuten later definitief, de 1-4 kwam tot stand uit een counter, de snelle buitenspeler van CSV kwam er op snelheid doorheen en schoof de bal langs Patrick. In de 82e minuut maakte Gert-Jan uit een corner de 2-4 en dit was tevens de eindstand. Een terechte uitslag, het zal volgende week beter moeten.

Volgende week komt Excelsior'31 2 uit in de districtsbeker voor standaardteams. In de 2e ronde van dit toernooi is Juventa'12 1, uitkomend in de 3e klasse zondag, de tegenstander. Excelsior'31 2 speelt om 16.00 uur een thuiswedstrijd.