Zaalvoetballers Excelsior’31 doen sportieve plicht en verslaan SVI

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 doen sportieve plicht en verslaan SVI

Zaalvoetballers Excelsior’31 doen sportieve plicht en verslaan SVI

Samenvatting Excelsior'31 1 - SVI 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft vrijdagavond de laatste poulewedstrijd in de bekercompetitie gewonnen. In sporthal de Reggehal in Rijssen was het tegenstander SVI 1 uit Zwolle met 7-2 de baas. Voor Excelsior’31 stond er deze avond niets meer op het spel, maar het deed toch haar sportieve plicht. Drienerlo 1 plaatst zich hierdoor ten koste van SVI 1 voor de volgende ronde.

Zonder Arnoud Baan en Henk Lankamp, die beide deze avond ‘uitgeleend’ waren aan het tweede team, maar met Remco Haan als vervanger begon Excelsior’31 niet scherp aan de wedstrijd. Het kwam dan ook vrij vroeg in de wedstrijd op een 0-1 achterstand. Niet veel later vergat SVI de score te verdubbelen. Hierna was het Excelsior’31, dat ondanks matig voetbal, de betere ploeg was en kansen creëerde. Door doelpunten van Jan Borghuis, Gilano Samangoen en Nathan Oraile kwam het op een verdiende 3-1 voorsprong. Een onoplettendheidje vlak voor rust bracht de spanning iets terug, waardoor er met een 3-2 stand werd gerust.

Na rust was Excelsior’31 de bovenliggende partij, maar speelde het zeker geen groots voetbal, wat enigszins ook wel te verklaren was. Gilano Samangoen zorgde met zijn tweede en derde treffer van deze avond voor een 5-2 voorsprong. Hierna ging keeper Willard Baan van Excelsior’31 als ‘vliegende keep’ spelen. Hoewel als team hier nog genoeg punten voor verbetering vatbaar zijn, zorgde keeper Willard Baan met een formidabele knal in de kruising voor de 6-2. In de slotminuut zorgde Maarten Postma voor de 7-2 eindstand.

Volgende week vrijdag 31 oktober moet het team van trainer/coach Ichtus Rahanra weer vol aan de bak. Het hervat dan de competitie in de Topklasse E. Als koploper neemt het team het dan om 21.00 uur op tegen Walk Inn Boys uit Nijkerk, de huidige nummer twee van de ranglijst. Een echte topper dus. Supporters zijn van harte welkom.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 1: Gilano Samangoen (3x), Nathan Oraile, Jan Boghuis, Maarten Postma en Willard Baan.

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (k), Jan Borghuis, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Nathan Oraile, Agassi Daneljan en Remco Haan.
Coach: Ichtus Rahanra
Leider: Alidus ter Harmsel

Kalender icoon vrijdag 24 oktober 2014 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers