Excelsior’31 A1 speelbal van FC Emmen A1 (0-13)

Foto bij Excelsior’31 A1 speelbal van FC Emmen A1 (0-13)

Excelsior’31 A1 heeft afgelopen zaterdag een beschamende nederlaag opgelopen in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen A1. Alle goede bedoelingen die er waren konden binnen 2 minuten naar de prullenbak, tegen de profs van Emmen. Ondanks een matige trainingsweek, waren we er zaterdag van overtuigd dat er altijd iets mogelijk moet zijn. Wij een beetje geluk en Emmen een pechdag, daar moesten we op hopen. Deze illusie konden we al snel vergeten. FC Emmen scoorde namelijk al binnen de minuut.

Keeper Mart Nieuwenhuis kon nog redden op een schot van de spits, maar in de rebound kon een middenvelder van FC Emmen A1 vrij uithalen, 0-1. Nog geen minuut later stond er 0-2 op het scorebord. Een voorzet vanaf de vleugel werd makkelijk binnen getikt. De 0-3 na 9 minuten was wederom een mooi schot van FC Emmen en zodoende was de buit binnen voor de koploper. Voor Excelsior’31 was het vanaf dat moment zaak om de score niet hoger te laten worden.

We kwamen meer aan voetballen toe en wisten ook enkele kansen te creëren, echter waren schoten van Mark Breukink, Wouter Dittrich en Mohammend Karbume niet goed genoeg om de keeper van Emmen in verlegenheid te brengen. Vlak voor rust kwam ook nog eens de 0-4. Een te hoge score voor het rustsignaal. Na rust werd het naïeve ‘’verdedigen’’ van Excelsior’31 A1 afgestraft. Ondanks het feit dat we soms het gevoel hadden mee te voetballen, was elke aanval van FC Emmen A1 een doelpunt. Excelsior’31 A1 had duidelijk een slechte middag, maar een uitslag als deze mag natuurlijk nooit vallen.

Einduitslag 0-13.