Jong Eagles geven zaalvoetballer John Lubbers vleugels

Foto bij Jong Eagles geven zaalvoetballer John Lubbers vleugels

Samenvatting Excelsior'31 2 - Jong Eagles/Markt 19 1, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdag hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 2 de derby tegen Jong Eagles/Markt 19 1 met 9-5 gewonnen. In de Reggehal was John Lubbers de grote man met maar liefst twee hattricks. Door deze overwinning krijgen de reserves van Excelsior’31 weer aansluiting met de subtop, terwijl het ook nog actief is in de beker.

Met Lennart van de Maat op de positie van Niek Haase begon Excelsior’31 uitstekend aan de wedstrijd. John Lubbers was messcherp na de nederlaag tegen Drienerlo en had zelfs in de gaten dat de camera van Jan Nijkamp nog niet liep. De eerste twee kansen hielp hij dus maar om zeep, om vervolgens een loepzuivere hattrick te scoren toen de camera’s gingen draaien. Voor de rust wisten ook Rik Harbers en Lennart van de Maat nog het net te vinden, voordat Jong Eagles wat terug konden doen. Met een 5-1 ruststand leek Excelsior’31 op rozen te zitten, maar niets bleek minder waar.

Na de rust zette Jong Eagles aan en kreeg de thuisploeg het lastig en werd het toch nog spannend. Het spel ging op en neer en de ploeg uit Oldenzaal kreeg steeds meer vertrouwen in een goede afloop. Van 7-1 werd het 7-5, maar hier bleef het dan toch bij. John Lubbers scoorde opnieuw twee treffers, waardoor de punten in Rijssen bleven. Een bijzonder knappe prestatie van een individu, mogelijk gemaakt door een hecht team dat bereid is voor elkaar te knokken.

Volgende week speelt Excelsior’31 2 opnieuw thuis. Donderdag om 20.00 uur staat dan de derby tegen HHC 1 uit Hardenberg op het programma.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 2: John Lubbers (6x), Lennart v/d Maat, Rik Harbers, Arend Baan

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Arend Baan (c), Gerald Keizer, Lennart van de Maat, Daan Kreijkes, Rik Harbers, John Lubbers en Remco Haan
Speler-/coach: Gerald Keizer
Teammanager: Erik Baan