Zaalvoetballers Excelsior’31 maatje te groot voor Walk Inn Boys

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 maatje te groot voor Walk Inn Boys

Samenvatting Excelsior'31 1 - Walk Inn Boys 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft gisteravond de thuiswedstrijd tegen Walk Inn Boys 1 met 5-1 gewonnen. De wedstrijd, vooraf aangekondigd als een topper, tussen de nummers één en twee van de ranglijst in de Topklasse E verdiende deze titel niet. Walk Inn Boys trad noodgedwongen verzwakt aan en kwam er voetballend niet aan toe. Excelsior’31 speelde solide en kwam geen moment in gevaar.

Excelsior’31 kwam dankzij een doelpunt van Maarten Postma binnen een minuut voetballen op een 1-0 voorsprong. Nadat Walk Inn Boys een aantal speldenprikjes uitdeelde, verdubbelde Arnoud Baan na tien minuten spelen de score uit een man-meer-situatie. De subliem spelende Jan Borghuis bracht vier minuten voor rust Maarten Postma voor de tweede keer in stelling. Deze faalde wederom niet, waardoor er met een 3-0 stand werd gerust.

Vlak na rust voorkwam keeper Willard Baan een tegendoelpunt. Excelsior’31 zette hierna aan en het was Henk Lankamp die uit een counter voor de 4-0 zorgde. Enkele minuten later was het Maarten Postma - met zijn derde van de avond - die met nog vijftien minuten te spelen de 5-0 aantekende.

Excelsior’31 leek de voorsprong verder te gaan uitbouwen, maar liet dat na. Zelfs nadat twee spelers van Walk Inn Boys van het veld werden gestuurd, wist het niet te scoren. De bezoekers uit Nijkerk mochten overigens hun handen dichtknijpen dat de wedstrijd niet werd gestaakt. Met slechts twee veldspelers in het veld, maakte één van de spelers een onbesuisde overtreding die minimaal met geel bestraft had moeten worden. De scheidsrechter leek naar zijn borstzakje te grijpen, maar realiseerde zich op dat moment wat de consequenties waren en hield de kaart op zak.

Nadat de derde veldspeler van Walk In Boys het veld weer in mocht, maar Excelsior’31 nog steeds een overtal had, kregen de Rijssenaren zelfs een doelpunt om de oren. Een slordigheidje. Excelsior’31 liet zich verder niet uit de tent lokken door het fysieke spel van de tegenstander en speelde de wedstrijd gedecideerd uit. De 5-1 winst was dan ook een meer dan terechte overwinning.

Met vijftien punten uit vijf wedstrijden staat Excelsior’31 momenteel zonder puntverlies aan kop. De twee eerder opgelopen verliespunten tegen ZVV/ABC Hekwerk zijn teniet gedaan. Het team uit Heerde heeft zich namelijk uit de competitie teruggetrokken.

Volgende week vrijdag 7 november staat de volgende wedstrijd op het programma. Excelsior’31 speelt dan om 20.30 uur in Schalkhaar tegen SK Turkuaz.

Doelpunten Excelsior’31 1: Maarten Postma 3x, Henk Lankamp en Arnoud Baan

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Arnoud Baan, Jan Borghuis, Gilano Samangoen, Nathan Oraile, Maarten Postma, Agassi Daneljan en Henk Lankamp.
Coach: Ichtus Rahanra