Matig Excelsior'31 niet langs Drachtster Boys (samenvatting geplaatst)

Foto bij Matig Excelsior'31 niet langs Drachtster Boys (samenvatting geplaatst)

Matig Excelsior'31 niet langs Drachtster Boys (samenvatting geplaatst)

Klik hier voor een reactie van John Lubbers op Excelsior'31 TV.

Klik hier voor een reactie van Roeland ten Berge op Excelsior'31 TV.

Klik hier voor 68 foto's (copyright www.excelsior31.nl) 

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 - Drachtster Boys op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews door Leon Simons.




Door Martin Klaassen

Na de puntendeling in Aalten (1-1) en zoals Excelsior’31-trainer Roeland ten Berge zei: “zulke wedstrijden zitten er ook bij”,  kwam nummer 10 Drachtster Boys op bezoek. Zaak was om de draad van winpartijen weer op de pakken. Bij Excelsior’31 was er één verandering in de basisopstelling doorgevoerd. Dylan Vosskuhler kon vanwege een hamstringblessure niet spelen. Hij werd vervangen door René Sikkelbein. De verdediger startte in het centrum, waardoor Rico Wolven schoof door naar de linksbackpositie. Gradus Hempenius was er niet bij omdat hij een bruiloft had, de herstelde Patrick Gerritsen zat voor het eerst weer op de bank.

In het wedstrijdverslag van Drachtster Boys – ACV viel op te maken dat de Friezen een offensieve start in hun repertoire hadden. Tegen de Assenaren had het geen succes, maar bij Excelsior’31 was het al na 24 (?!) seconden prijs. Excelsior’31 verplaatste de bal naar achteren, werd opgejaagd en het was na enkele spelverplaatsingen Coen Vloedgraven die de bal verkeerd terugspeelde en het doelpunt van Sicco Bouwer inleidde. 0-1.

Het scenario wat juist voorkomen had moeten worden, was realiteit geworden. Drachtster Boys hield, gesteund door het doelpunt, de druk er bij Excelsior’31 goed op. De thuisploeg had duidelijk tijd nodig om met de tegenslag om te gaan. Het balbezit was vaak van bijzonder korte duur. De goede wil was er wel, maar spelers maakten het elkaar moeilijk met slordig spel. Door de slechte uitvoering leek het ook wat betreft de veldbezetting niet te kloppen. Voorin werden de zijkanten te weinig (of te laat) gebruikt. Drachtster Boys wist een vaak door het centrum spelend Excelsior’31 goed af te stoppen.

Excelsior’31 kwam in de eerste helft een paar keer voor het doel van Drachtster Boys. In de 8e minuut zag Letteboer een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. Na een kwartier spelen kon Joran Pot, hangend in de lucht, net niet bij een scherpe voorzet van Hakim Ezafzafi. In de 42e minuut leek de klungelende Drachtster Boys-verdediger Richard Hamstra, Excelsior’31 aan de gelijkmaker te helpen. Hakim Ezafzafi en Tim Letteboer konden het samen oplossen, maar deden dit, ook tot ontsteltenis van het publiek, niet. De aflegpass van Ezafzafi ging aan de neus van Letteboer voorbij.

In de tweede helft vloeiden de krachten bij Drachtster Boys zienderogen weg. De ploeg trok zich vanaf het fluitsignaal, zoals veel ploegen zich dit seizoen op De Koerbelt manifesteren, massaal terug. Excelsior’31 kwam beter voor de dag, maar had duidelijk geen goede dag. Het tactische plan had wat nieuwe accenten gekregen en dat hielp de ploeg wel beter in het zadel.

Roeland ten Berge probeerde een half uur voor tijd met een dubbele wissel de wedstrijd te kantelen. Rob ten Hove en Patrick Gerritsen vielen goed in. Gerritsen stond nog maar 5 minuten in het veld, of hij had een assist op zijn naam. Hij gaf de bal vanaf de rechter achterlijn strak voor op Letteboer, die in minuut 66 de 1-1 aantekende. Verder dan deze stand kwam Excelsior’31, ondanks verwoede pogingen, in het restant van de wedstrijd niet. Het stuk beslissende creativiteit, een goed vallende bal of die ene perfecte aanval: het kwam er niet van.

Drachtster Boys was dolbij met het punt, Excelsior’31 blijft voor het tweede opeenvolgende weekend met een slecht gevoel achter. Een uitmuntende prestatie volgende week in de streekderby tegen SVZW zou nu wel zeer welkom zijn…

Scoreverloop:

1. Sicco Bouwer, 0-1. 66. Tim Letteboer, 1-1.

Kaarten:

Jan Stoker (Drachtster Boys)

Opstellingen:

 Excelsior'31: Arjan Kok, Adi Draganovic, John Lubbers, René Sikkelbein, Rico Wolven, Joran Pot, Coen Vloedgraven (62. Rob ten Hove), Michel Gerritsen Mulkes (62. Patrick Gerritsen), Niek Davina, Tim Letteboer, Hakim Ezafzafi

Drachtster Boys: Klaas Talsma, Richard Hamstra, Harvey Bischop, Said Hassan, Wouter Roosjen, Sicco Bouwer (69. Kevin Bakels), Aziz Geyik (84. Djinn Keegstra), Jan Stoker, Joël Wagenaar (78. Zeb Tje A Njiem), Herman Rozema, Iloba Achuna

Stand:





 

Kalender icoon zondag 2 november 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers