Excelsior’31 A1 te sterk voor PH Almelo A1

Foto bij Excelsior’31 A1 te sterk voor PH Almelo A1

Foto's met dank aan Gerard Nieuwenhuis
PH A1 - Excelsior'31 A1 (1-7)

Excelsior’31 A1 heeft op de juiste manier gereageerd na de deceptie van vorige week.  Werd er vorige nog met grote cijfers van FC Emmen verloren. Vandaag zette A1 dat recht door met 1-7 te winnen in Almelo van PH A1. Gezien de stand van de ranglijst was het opnieuw een belangrijke wedstrijd voor A1. Met een wedstrijd meer gespeeld stond PH A1 met 1 punt meer (9 – 8) een plek boven Excelsior’31 A1.

De volgende 11 spelers stonden aan de aftrap om 14.45 uur:
Mart Nieuwenhuis (k), Jorn Nijkamp, Gerben Schellevis, Mathay Kahraman en Tim Rolleman, Stijn Beverdam, Naut Dirksen en Mark Breukink, Yilber Haverslag, Mohammed Kabrume en Denian Twellaar.

Excelsior’31 A1 liet direct zien waarvoor ze naar Almelo toe gekomen waren, 3 punten. Er werd gelijk druk gezet op de verdediging van PH A1, die hier geen raad mee wist en snel de lange bal hanteerde. Excelsior kwam direct tot enkele mogelijkheden, echter werd er onzorgvuldig omgesprongen met de overtal situaties. Na 10 minuten werd Mohammed goed weg gestuurd, hij betrad het 16 meter gebied maar werd onreglementair naar beneden gehaald, penalty. Mohammed ging zelf achter de bal staan en schoot raak, 0-1. De gewenste vroege voorsprong was binnen, maar A1 liet het hier niet bij zitten en ging verder.

Mark en Naut wisten meerdere ballen op het middenveld te veroveren echter ontbrak de juiste scherpte nog voorin. Denian schoot hoog over en Yilber naast. De 0-2 viel desondanks toch. Mohammed kreeg de bal mee en liet de keeper van PH kansloos, 0-2. Niet veel later veroverde Tim ter hoogte van de middenlijn de bal, Denian nam over en speelde Mark aan die op het juiste moment Yilber vrij speelde en scoorde met een wippertje over de doelman, 0-3. Dit was tevens de rust stand.

In de 2e helft kregen we al snel een doelpunt tegen, PH gooide de bal in de diepte en de verdediging van Excelsior schatte de bal verkeerd in. De spits wist hier wel raad mee en legde de bal over doelman Mart heen, 1-3. Even leek het erop dat PH terug was in de wedstrijd, echter maakte Yilber aan alle illusies snel een eind. Binnen het 16 meter gebied werd hij naar beneden getrokken waardoor Excelsior wederom een penalty kreeg. Yilber ging  zelf achter de bal staan en schoot hard raak via de onderkant van de lat, 1-4.

De wedstrijd was beslist en dit was ook duidelijk te merken bij de tegenstander. De grensrechter van PH werd op verzoek van de scheidsrechter weg gestuurd en vervangen. Excelsior kon vrij uit voetballen en kreeg veel ruimte. Yilber scoorde zijn 3e van de middag na goed doorzetten in het 16 meter gebied. Ook Mo’s honger was nog niet gestild. Na een prima 1-2 met de ingevallen Indy verschalkte hij de keeper in de korte hoek, 1-6. De 1-7 kwam ook op naam van Mo die hiermee zijn competitie aantal op 9 doelpunten bracht in 8 wedstrijden.

Conclusie is dat we 3 belangrijke punten mogen bijtellen. Volgende week spelen we thuis om 14.30 uur tegen TVC’28 A1.