Excelsior'31 2 met 3-2 te sterk voor Bennekom 2

Foto bij Excelsior'31 2 met 3-2 te sterk voor Bennekom 2

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick Loohuis (k), Kevin Jansen, Gert-Jan Schultink, Jurriaan Seppenwoolde (45.Laurens Harbers), Roberto Cioinegaga, Mats Knol, Simon Baysoy (80. Ronald Brinkman), Ties ten Barge, Stephen Jansen (62. Ninos Baysoy), Jelte van der Berg, Yorick Calkhoven

Excelsior'31 2 speelde thuis tegen Bennekom 2. Er stonden 2 hele jonge ploegen op het veld. Die beiden de tegenstander probeerden vast te zetten, hierdoor ontstond er ruimte en dit leverde een open wedstrijd op. In de 1e minuut leverde dit al een grote kans op voor de gasten, enkele minuten later moest keeper Patrick Loohuis weer handelend optreden. In de 10e minuut de 0-1. Een vrije trap werd snel genomen en Bennekom maakte goed gebruik van de verkeerde veldbezetting bij Excelsior'31 2.

Na de 0-1 pakte Excelsior'31 2 het initiatief. Het spel speelde zich af op de helft van Bennekom. Ties ten Barge leek de 1-1 te maken, maar de keeper van Bennekom keerde het schot. Mats Knol schoot uit een corner hard voorlangs en over het doel. In de 17e minuut toch de 1-1, een mooie pass van Mats Knol werd door Jelte van der Berg prachtig gecontroleerd op zijn borst en keurig in de verre hoek geplaatst. Een prachtig doelpunt.

Enkele minuten later werd het ook 2-1, Jelte van der Berg combineerde met de sterk spelende Simon Baysoy, Jelte schoot vanaf rand strafschopgebied onberispelijk binnen. Vlak voor rust leek Excelsior'31 2 de wedstrijd te beslissen, maar de kansjes werden niet benut. We konden thee drinken met een 2-1 voorsprong.

Na de rust werd de wedstrijd rommeliger en dat was niet in het voordeel van Excelsior'31 2. Voetballend was het niet goed en Bennekom leek vanuit de counter te profiteren. Patrick Loohuis hield ons in deze fase op de been met enkele uitstekende reddingen. Halverwege de 2e helft werd het toch 2-2. Beide ploegen kregen kansen, Kevin Jansen kwam gevaarlijk door en leek te scoren, maar de bal ging net voorlangs.

Ook aanvoerder Gert-Jan Schultink liet zich zien, hij leek alleen voor de keeper te komen, maar werd binnen het strafschopgebied getorpedeerd, maar de scheidsrechter, die overigens uitstekend floot, zag hier geen penalty in. Onbegrijpelijk. In de 78e minuut toch de winnende 3-2, een vrije trap van Simon Baysoy, verdween in de handen van de keeper, maar de keeper liet de bal onverwachts los,

Mats Knol was er als de kippen bij en tikte de bal in het lege doel. In de blessuretijd kwam de linksbuiten van Bennekom gevaarlijk door en Ronald Brinkman zetten binnen het strafschopgebied een sliding in, de scheidsrechter wuifde het echter weg. En zo kreeg ook Bennekom geen penalty. Dit was ook het laatste wapenfeit. Excelsior'31 2 heeft nu 15 punten uit 8 wedstrijden staat op de 4e plek in reserve hoofdklasse.

Volgende week de derby tegen SVZW 2. In Wierden wordt er om 12.30 afgetrapt. We spelen dus voor ons eigen 1e elftal aan.

We hopen op veel Excelsioren in Wierden om ons te steunen!