Excelsior’31 2 zaal blijft thuis winnen

Foto bij Excelsior’31 2 zaal blijft thuis winnen

Excelsior’31 2 zaal blijft thuis winnen

Samenvatting Excelsior'31 2 - HHC 1, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond trad het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 aan tegen HHC 1. Dat team speelde vorig seizoen nog in de topklasse, dus Gerald Keizer en Erik Baan waren gewaarschuwd. Daar komt bij dat uit het doelsaldo van de mannen uit Hardenberg blijkt, dat het een stug team is. 14 doelpunten gescoord, 15 tegen. Excelsior’31 2 daarentegen, won al haar thuiswedstrijden. Sterker nog, 9 van de 10 behaalde punten werden in de Reggehal gepakt.

Excelsior’31 2 vormde vanaf het begin een verdedigend blok, zakte ver terug. Zodoende had HHC wel de bal, maar konden ze niet echt gevaarlijk worden. Op één moment na. Vanuit een moeilijke hoek werd Marien Baan onder vuur genomen, maar het aluminium (2x) bracht redding. De eerste kans voor Excelsior’31 was wel raak. Niek Haase passeerde zijn man en bediende Daan Kreijkes op maat. Zijn grote teen zorgde voor de 1-0. Kort daarna kwam Excelsior’31 zelfs op 2-0. John Lubbers promoveerde een moeilijke pass van Arend Baan op een wonderbaarlijke manier tot een doelpunt. Vanaf de achterlijn schoot hij, via de keeper, de bal in het netje. Ruststand 2-0.

Na rust probeerde HHC aan te dringen. Maar echt grote kansen kwamen er niet. Zodra het doel in zicht kwam, stond Marien Baan, en anders de paal wel, in de weg. Behalve één keer. Toen vloog een afstandschot wel via de paal in het doel. Onder aanvoering van aanvoerder Arend Baan ging Excelsior’31 weer op zoek naar een ruimere marge. Ook nu zat het niet tegen. HHC kreeg kort achter elkaar twee gele kaarten. En in tegenstelling tot vorige wedstrijden, wist Excelsior’31 daar nu wel optimaal van te profiteren. Arend Baan gaf een assist op Daan Kreijkes, die vogelvrij bij de tweede paal stond. Even later mocht ook veteraan Gerald Keizer het heerlijke gevoel van scoren beleven. Hij schoot een voorzet van Niek Haase netjes binnen. De buit was binnen. HHC haalde de keeper van het veld en ging met vijf man spelen. Daaruit kwam nog de 4-2, maar dat was te laat om de spanning nog terug te brengen in de wedstrijd.

Een prima overwinning. Maandag 10 november staat er een belangrijke wedstrijd op het papier. Dan treden de Rijssenaren in Hengelo aan tegen TFC/Three Musketeers 1. Het wordt tijd dat er eens een uitwedstrijd wordt gewonnen.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 2: Daan Kreijkes (2x), John Lubbers en Gerald Keizer

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Arend Baan (c), Gerald Keizer, Daan Kreijkes, Rik Harbers, John Lubbers en Niek Haase
Speler-/coach: Gerald Keizer
Teammanager: Erik Baan

Kalender icoon vrijdag 7 november 2014 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers