Promovendus Excelsior’31-zaal blijft verbazen in Topklasse

Foto bij Promovendus Excelsior’31-zaal blijft verbazen in Topklasse

Samenvatting SK Turkuaz 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft gisteravond de uitwedstrijd tegen SK Turkuaz 1 met 0-5 gewonnen. Door deze overwinning en de andere uitslagen in deze speelronde, verstevigd het team, met achttien punten uit zes wedstrijden, haar koppositie.

Ondanks de lage positie op de ranglijst, is SK Turkuaz een niet te onderschatten tegenstander. Dit bleek ook wel, nadat zij vorige week het sterke Gonemo/Redox wisten te verslaan. Excelsior’31 was dus gewaarschuwd. Ook speelde er iets anders mee. Excelsior’31-coach Ichtus Rahanra is een geboren Zwollenaar, ofwel een echte ‘blauwvinger’: dus er moest hoe dan ook gewonnen worden van de ploeg uit de ’koekjestad’.

In de beginfase van de wedstrijd speelden beide teams afwachtend. De eerste kansjes waren voor Excelsior’31. Naarmate de eerste helft vorderde, was Excelsior’31 wat meer opzoek naar een doelpunt. Ook had het meer balbezit. Op basis hiervan verdiende het een doelpunt. Deze viel dan ook na vijftien minuten spelen door een mooi doelpunt van Gilano Samangoen. Vlak voor rust kwam SK Turkuaz bijna lansgzij, maar een hard schot ging net voorlangs het doel van keeper Willard Baan. Hier bleef het bij, waardoor er met een 0-1 stand werd gerust.

Na rust moest SK Turkuaz wat meer komen. Voor de neutrale toeschouwer werd het spel hierdoor aantrekkelijker, waarbij Excelsior’31 overigens geen hoogstaand voetbal speelde. Beide teams creëerden kansen, maar wisten het net niet te vinden. SK Turkuaz was met een schot op de paal dichtbij de gelijkmaker. Excelsior’31 werd vervolgens in het zadel geholpen. Een speler van SK Turkuaz kreeg wegens commentaar op de leiding een gele kaart. Excelsior’31 speelde deze man-meer-situatie goed uit en het was Maarten Postma die voor de 0-2 zorgde. SK Turkuaz liet het er nog niet bijzitten, maar had de pech dat de lat en keeper Willard Baan een doelpunt voorkwam.

Tien minuten voor tijd was het verzet gebroken van SK Turkuaz. Gilano Samangoen schoot een aanval, opgezet door Arnoud Baan en Agassi Daneljan feilloos binnen: 0-3. Laatstgenoemde strafte even later geklungel in de Deventer defensie af, waardoor de stand 0-4 werd. Arnoud Baan zorgde, na goed voorbereidend werk van Jan Borghuis, in de laatste minuut voor de 0-5 eindstand.

Hoewel Excelsior’31 deze avond zeker niet groots speelde, boekte het wel een solide overwinning tegen een stug SK Turkuaz. Een echte teamprestatie!

Volgende week vrijdag (14 november) staat voor Excelsior’31 de volgende wedstrijd op het programma. Het speelt dan om 21.00 uur een thuiswedstrijd in sporthal de Reggehal tegen Ruurlo 1.

Doelpunten Excelsior’31 1: Gilano Samangoen 2x, Arnoud Baan, Maarten Postma en Agassi Daneljan

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Arnoud Baan, Jan Borghuis, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Nathan Oraile, Agassi Daneljan en Henk Lankamp.
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Alidus ter Harmsel