Zaalvoetballers Excelsior’31 blijven winnen in Topklasse

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 blijven winnen in Topklasse

Samenvatting Excelsior'31 1 - Ruurlo 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft gisteravond de thuiswedstrijd tegen Ruurlo 1 met 6-4 gewonnen. Door deze overwinning blijven de Rijssenaren zonder puntverlies de ranglijst aanvoeren in de Topklasse E.

Eenvoudig ging het deze avond niet. Excelsior’31 kwam al vrij vroeg in de wedstrijd op een 0-1 achterstand. Maarten Postma, dit seizoen uitstekend op dreef, zorgde met een knal van afstand voor de gelijkmaker. Hierna kreeg Excelsior’31 meer overwicht, maar duurde het lang voor het op voorsprong kwam. Agassi Daneljan, uitblinker deze avond, zorgde met twee treffers kort voor rust voor een 3-1 ruststand.

Binnen een tijdsbestek van vijf minuten direct na rust, zorgden Maarten Postma en Henk Lankamp voor een 5-1 tussenstand. Excelsior’31 leek uit te lopen naar een monsterscore, maar niets bleek minder waar. Het stugge Ruurlo liet zich niet zomaar de kaas van het brood eten en bracht de spanning terug tot 5-3. Hierna hadden beide teams kansen om te scoren, maar lieten dit na. Tot opluchting van het publiek zorgde Henk Lankamp vier minuten voor het einde, met zijn tweede van de avond, voor de 6-3. Het slotakkoord was voor de bezoekers, maar de 6-4 was er één voor de statistieken.

Met eenentwintig punten uit zeven wedstrijden staat Excelsior’31 zonder puntverlies aan kop. De nummers twee en drie volgen op acht verliespunten, waaronder ZVZ. Aanstaande maandag 17 november is dit team om 20.00 uur, in Zieuwent, de tegenstander van Excelsior’31. Bij winst is Excelsior’31 winnaar van de eerste periode, maar zover is het nog niet. ZVZ speelde de afgelopen twee seizoenen om de titel, maar trok beide keren net aan het kortste eind. Dit seizoen beleefde het een valse start, maar de laatste paar wedstrijden heeft het laten zien dat het een team is om rekening mee te houden. Excelsior’31 is dus gewaarschuwd.

Doelpunten Excelsior’31 1: Agassi Daneljan 2x, Maarten Postma 2x en Henk Lankamp 2x

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Arnoud Baan, Jan Borghuis, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Nathan Oraile, Agassi Daneljan en Henk Lankamp.
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Alidus ter Harmsel