Excelsior’31 F2 kampioen (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior’31 F2 kampioen (samenvatting geplaatst!)

Klik hier voor de foto's (met dank aan fam. v/d Vliert)

Daar was ie dan. De kampioenswedstrijd voor Excelsior’31 F2. Alles voor een mooi feest was geregeld. Nu alleen nog de wedstrijd. We hadden aan een punt genoeg om kampioen te worden, maar we zouden natuurlijk voor de drie punten gaan. 08.15 uur verzamelen bij de grote kei en om 08.30 uur vertrekken, richting Haarle.

Het was mooi om te zien dat er zo veel supporters meegingen om ons aan te moedigen, bij deze wedstrijd. Bedankt daarvoor! Aangekomen in Haarle hebben we ons omgekleed en begonnen met de warming up.

Van spanning was weinig te merken. Nadat de trainer de opstelling had gegeven en het strijdplan was doorgenomen begonnen we aan de wedstrijd.

We startten goed en na ruim tien minuten stonden we 0-3 voor. Door goals van Gijs Nijland (1x) en Wout Paalman (2x). Daarna leek langzaam de spanning bij de jongens toe te nemen en ging het wat lastiger.

Mede door uitstekend keeperswerk van Jody Brinkman - en een redding van Renze Baan, op de lijn - haalden we de rust met een 1-3 voorsprong.  In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we weer moesten proberen te beginnen zoals we dat ook de eerste helft deden. Helaas lukte dit niet.

Door de spanning bij ons - en het idee bij Haarle F1 dat we tegen hun geen kampioen zouden worden - werd de tweede helft een heus voetbalgevecht.

Beide teams kregen goede kansen en raakten paal en lat. Ondanks dat Jody Brinkman ook de tweede helft weer uitstekend stond te keepen kwam Haarle F1 terug tot 3-3.

Na de 3-3 begon het weer wat beter te lopen bij F2 en kwam het ook weer op voorsprong. 3-4. Het derde afstandsschot, drie maal is scheepsrecht, van Wouter Schippers viel nu wel binnen.

Helaas was de vreugde bij spelers, trainer, ouders en supporters van korte duur want niet veel later scoorde Haarle F1 de 4-4, en dat een kleine vijf minuten voor tijd.

De laatste minuten waren billenknijpen voor F2. Haarle F1 ging voor de 5-4 en F2 kwam er niet echt meer uit. Misschien wel gelukkig voor F2 floot de scheidsrechter nog vóór de veertigste minuut af.

Omdat de jongens niet op de hoogte waren dat één punt ook genoeg was, waren er na het laatste fluitsignaal negen teleurgestelde F2’ers te zien.

Maar… toen de trainer vertelde dat één punt ook voldoende was voor het kampioenschap was de ontlading des te groter, wat ook te zien is op de beelden van Multi Video die ons de hele dag gevolgd heeft, waarvoor dank.

Nu kon het feest eindelijk beginnen. Champagne, vuurwerk, platte wagen, spandoeken, vlaggen, taart, medailles, bowlen, patat en certificaten op excelsior, en hele trotse ouders/supporters.

We hebben met z’n allen genoten van deze dag, en bedanken iedereen voor hun felicitaties! De 29e zullen we proberen het seizoen als kampioen met een overwinning af te sluiten, Des F1 is dan de tegenstander. We spelen om 08.30uur op de Koerbelt.

Dus, mocht u de kampioenen van F2 eens in actie zien, is dit de kans.
Iedereen nogmaals bedankt voor de felicitaties en tot de 29e!