Excelsior'31 2 overtuigt niet (maar bekert door ten koste van Enter Vooruit)

Foto bij Excelsior'31 2 overtuigt niet (maar bekert door ten koste van Enter Vooruit)

Excelsior'31 2 speelde dinsdagavond in de 2e knock-out ronde van de beker voor reserveteams, tegen Enter Vooruit 2. Enter Vooruit 2, staat met 27 punten uit 9 wedstrijden, bovenaan in de reserve 2e klasse. Een ploeg die dit seizoen dus nog niet verloor.

In een zeer matige eerste helft van Excelsior'31 2 kant, had Excelsior'31 2 veel balbezit en speelde het spel zich veelal af op de helft van Enter Vooruit, maar grote kansen kreeg het nauwelijks, sterker nog de betere kansen waren voor de gasten. Met snelle counters werd er geregeld gevaar gesticht voor het doel van Wilco Nieuwenhuis

Na een klein half uur kwam Excelsior'31 2 echter wel op voorsprong, een afgeslagen corner werd door Frank Averesch mooi voorgegeven en verdediger Jurriaan Seppenwoolde tikte de bal koelbloedig binnen.

In het laatste kwartier voor de rust, scoorde Enter Vooruit echter tweemaal uit de counter, hier ging dombalverlies aan Excelsior'31 zijde aan vooraf. De ruststand was dan ook 1-2 en onterecht kon dit, gezien de kansen, niet eens genoemd worden.

In de 2e helft ging Excelsior'31 vanaf de 1e minuut 1 op 1 spelen achterin. Op het middenveld had men nu een man meer en Enter Vooruit 2 werd steeds verder terug gedrongen. In het 1e deel van de 2e helft kwam Enter Vooruit er nog enkele keren gevaarlijk uit, maar vanaf de 70e minuut waren de knollen bij de bezoekers op. Excelsior'31 2 bracht 3 verse wissels in en het was wachten op de gelijkmaker.

In de 78e minuut gaf Yorick Calkhoven de bal mee aan invaller Mats Knol, die op het randje van buitenspel stond. De grensrechter van Enter Vooruit, die meer dan geregeld de vlag in de lucht stak, werd genegeerd door de scheidsrechter. Mats Knol bleef koel en schoof de bal langs de keeper, 2-2.

Na de 2-2 ging Excelsior'31 2 op zoek naar de winnende treffer, echter bleef het slordig en leidde daarmee meerdere keren bijna de 2-3 in, gelukkig liep dit allemaal goed af, mede dankzij goed keeperswerk van Wilco Nieuwenhuis. In de allerlaatste fase werd de druk nog verder opgevoerd en moest Enter Vooruit 2 capituleren.

Manuel Isa scoorde op prachtige wijze 3-2, hij schoot de bal in de bovenhoek. In blessuretijd wist invaller Roberto Cioineaga te scoren op aangeven van wederom Yorick Calkhoven.

Eindstand: 4-2. Excelsior'31 2 bekert verder.

Voor Enter Vooruit 2 rest alleen nog de competitie, we wensen ze daarin veel succes toe met de strijd om het kampioenschap.

Excelsior'31 2 speelt a.s. zaterdag voor de competitie thuis tegen DVS'33 2 uit Ermelo. De wedstrijd begint om 11.30 uur.