Excelsior'31 A1 slaat na rust toe bij Rohda Raalte

Foto bij Excelsior'31 A1 slaat na rust toe bij Rohda Raalte

Foto's met dank aan Gerard Nieuwenhuis:
Rohda Raalte - Excelsior'31 (1-3)

Excelsior’31 A1 wint 1-3 van Rohda Raalte A1
Excelsior’31 A1 is de competitie prima hervat met een 1-3 overwinning op Rohda Raalte A1. Na de nederlaag van 2 weken geleden tegen TVC’28 A1 (2-3) stond er zaterdag opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. Het verschil tussen beide elftallen bedroeg voor aanvang 5 punten. Door de overwinning nestelt Excelsior’31 A1 zich steviger in de enorme middenmoot van de 3e Divisie D.

Op het mooie sportcomplex ‘’Tijenraan’’ stonden de volgende spelers van Excelsior’31 A1 aan de aftrap: Mart Nieuwenhuis (k), Jorn Nijkamp, Mathay Kahraman, Daan Ligtenberg en Tim Rolleman. Stijn Beverdam, Naut Dirksen © en Mark Breukink. Yilber Haverslag, Sven Jagersma en Denian Twellaar.

Enkele minuten na het eerste fluitsignaal was Rohda Raalte A1 als eerste gevaarlijk. De spits ontweek de buitenspelval van de Rijssenaren en kon alleen op het doel af, echter was zijn schot een prooi voor doelman Mart Nieuwenhuis.

Na een kwartier spelen kwam Daan goed het middenveld in dribbelen, hij speelde Mark Breukink in maar die werd kort gedekt, in de counter kwam Rohda er razendsnel uit, Mart Nieuwenhuis kon de bal niet goed weg werken, maar de rechtsbuiten van de Raaltenaren kon dit buitenkansje niet uitpakken.

Excelsior’31 A1 was gewaarschuwd. Beide teams probeerde via een zorgvuldige opbouw tot kansen te komen in de 1e helft. Rohda had hierin iets meer initiatief en het betere spel. Tot veel kansen leidde dit echter niet. De kansen voor Excelsior’31 waren spaarzaam.

Denian Twellaar kwam via de linkerkant er doorheen maar zijn voorzet was iets te hard voor Spits Sven Jagersma. Diezelfde Sven probeerde het later zelf van afstand, maar zijn schot had onvoldoende vaart. Hierdoor gingen beide elftallen met de brilstand de kleedkamers in.

In de 2e helft werd de wedstrijd al vroeg open gemaakt door Excelsior’31 A1. Denian kreeg de bal aan de linkerkant en wou een vroege voorzet geven, echter raakte hij de bal op z’n manier dat hij met een grote boog direct het doel in zeilde van Rohda, 0-1.

De voorsprong zou Excelsior’31 A1 de nodige rust moeten geven, maar hier konden we maar kort van genieten. De rechtsbuiten van Rohda onderschepte een pass van achteren waardoor de spits 1:1 met Mart werd gezet, 1-1.

Ondertussen werd Mohammed Krabrume ingebracht voor Sven Jagersma. De topscorer van A1 (9 goals) ontweek een tackle van Rohda en week uit naar de linkerkant, met een hard schot probeerde hij de keeper in de korte hoek te passeren dat lukte niet, maar in de rebound was wederom Denian er als de kippen bij, 1-2.

Rohda ging vanaf dit moment meer drukken en aanvallender spelen. Excelsior’31 A1 werd terug gedwongen maar kreeg geen grote kansen tegen. Excelsior’31 A1 profiteerde niet veel later van de ruimte die Rohda weg gaf. Mohammed stuurde Mark Breukink de hoek in, deze kapte naar binnen en gaf de bal goed voor, waarna Yilber Haverslag de beslissende 1-3 op het scorebord noteerde.

Door enkele blessure behandelingen werd er nog aardig wat tijd bij gerekend door de goed fluitende leidsman. Rohda ging 1:1 spelen en kreeg wel enkele mogelijkheden, maar hadden weinig geluk in de aanval.

Excelsior’31 A1 won vanmiddag een belangrijke wedstrijd. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel meer op zijn plaats geweest, echter maakte de individuele klasse en een positief scoreverloop de Rijssenaren tot winnaar.

Door de belangrijke 3 punten komen we op een totaal van 14 punten en bezetten we op dit moment de 7e plek.

Volgende week spelen we thuis tegen AZSV Aalten om 14:30 uur.