Foto bij Excelsior’31 3 knokt zich langs AVW’66 2

Excelsior’31 3 – AVW’66 2 2-0 (0-0)

Opstelling:
Erik Leeuwis (k), Marc Seppenwoolde, Arjan Schooten (c), Simon Kool, Joey Gerritsen Mulkes, Gerwin Immink, Sjors van Gerresheim (Jord Jansen), Ruben Willems (Robert Harbers), Jeroen Dangremond, Dick-Jan Goorman, Laurens Harbers.

De wedstrijd begon van beide kanten scherp, zodat beide teams niet aan het voetballen kwamen. Dat leidde tot veel lange ballen en weinig gevaar voor beide doelen. Het eerste gevaar kwam van onze kant. Sjors zette de aanval zelf op door aan de linker kant op te komen en met een strakke voorzet Dick-Jan bereikte maar de doelman kon erger voorkomen. De centrale verdediger van AVW schoof vaak in en zocht de combinatie met de vrijwel brede spits, dit leidde tot een grote kans maar Erik Leeuwis, die overigens fantastisch keepte, zag zijn inzet overgaan.

In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet. Er werd gezegd dat we vandaag echt niet hoefden  te verliezen. Door nogmaals 45 minuten lang te knokken als ploeg. Met een warme bak thee begonnen we aan de 2e helft.

Het speelbeeld was in het begin niet veel anders dan de eerste helft. Toch viel er veel ruimte op het middenveld en achter de verdediging van AVW. Zij werden vooral gevaarlijk met cornerballen door veel lengte mee naar voren te sturen. De afstandschoten waren vrij makkelijk te pareren voor Erik Leeuwis. Met de snelheid van onze buitenspelers  werden we toch een aantal keer gevaarlijk, maar echt grote kansen waren er nog niet.

Pas in de 73e minuut was het raak. Marc Seppenwoolde onderschepte een aanval van AVW en met een goede steekpass zette hij Dick-Jan alleen voor de doelman, die zag zijn inzet nog eerst gekeerd worden maar in de rebound kon hij simpel intikken, 1-0!

Deze goal gaf ons heel veel moed. AVW bracht nog een extra aanvaller om alles of niets te gaan spelen. Simon Kool nam een vrije trap van eigen helft richting de zestien, de tegenstander kreeg de bal verkeerd op zijn hoofd en de bal belandde achter zijn eigen doelman, 83e minuut 2-0. Zij werden niet meer gevaarlijk en we speelden de wedstrijd uit.

Deze drie-punter konden we zeer goed gebruiken. Er wacht ons nog 2 wedstrijden voor de winterstop.

Volgende week spelen we uit tegen WVF 2.