Zaalvoetballers Excelsior’31 2 bekeren door na eenvoudige overwinning

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 bekeren door na eenvoudige overwinning

Samenvatting Excelsior'31 2 - Morado CF 2, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 2 zijn erin geslaagd om de volgende ronde van de bekercompetitie te bereiken. Een overwinning was een vereiste om poulewinnaar te worden. Een knappe prestatie, aangezien ook topklasser Anatolia in de poule was ingedeeld.

Uit voorgaande wedstrijden is gebleken dat ‘druk zetten’ goed ligt bij de jonge jongens van Erik Baan en Gerald Keizer. Dat was ook de tactiek waarmee Morado CF bestreden werd. Toch kwam Morado CF vroeg op voorsprong. Een gelukkig rebound werd koeltjes binnengetikt. Daarna waren het de strijdlustige Excelsioren die de lakens uitdeelde. Via twee doelpunten van John Lubbers kwamen ze op voorsprong. Nog voor rust kon Daan Kreijkes de 3-1 binnenschieten. Dat was ook de ruststand.

Na rust bleef Excelsior’31 2 onverstoord domineren. De Nijmeegse studenten kwamen er niet aan te pas. Via een doelpunt van eerste-teamspeler Arnoud Baan en een loepzuivere hattrick van (Hatt)Rik Harbers breidden de Rijssenaren de voorsprong uit. Ondertussen kwam ook Gerald Keizer in het veld. Zijn wens om op het wedstrijdformulier te komen, werd door de scheidsrechter ingewilligd. Hij ontving een gele kaart en Excelsior’31 kwam met een man minder te staan. Deze situatie werd door Morado CF netjes benut, waardoor uiteindelijk een eindstand van 7-2 op het scorebord kwam te staan.

Een goede overwinning en een knappe prestatie van het tweede. De tegenstander voor de volgende ronde moet nog geloot worden. Die informatie houdt u nog tegoed.

Doelpunten Excelsior’31 2: Rik Harbers (3x), John Lubbers (2x), Daan Kreijkes (1x), Arnoud Baan (1x)

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (K), Arend Baan, Arnoud Baan, Gerald Keizer, John Lubbers, Rik Harbers, Remco Haan, Daan Kreijkes en Niek Haase