Frivool Excelsior'31 stuurt WHC van het kastje naar de muur (4-0)

Foto bij Frivool Excelsior'31 stuurt WHC van het kastje naar de muur (4-0)

Klik hier voor een reactie van Amanuel Isa, op Excelsior'31 TV.

Klik hier voor een reactie van Roeland ten Berge, op Excelsior'31 TV.

Bekijk hieronder de samenvatting op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews door Leon Simons.

Door Martin Klaassen

In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, tegen WHC, had Excelsior’31-trainer Roeland ten Berge een verrassing in petto wat betreft de veldbezetting. De 4-3-3 werd ingeruild voor een 3-4-3 opstelling. Door deze wijziging verdween Simon Baysoy uit de basis en kwam er een plek voorin vrij voor Gradus Hempenius. Niek Davina stond hierdoor op de plek van zijn voorkeur: achter de diepste aanvaller, centraal op het middenveld. Die diepste aanvaller was, net als vorige week tegen Staphorst, Marco ten Bolscher. De van Go Ahead Eagles teruggekeerde aanvaller scoorde vorige week bij zijn rentree prompt tweemaal en kreeg opnieuw het vertrouwen.

Na een waarschuwingsschot van WHC en een doelpoging uit een hoekschop van John Lubbers, trapte Excelsior’31 na een minuut of 5 flink op het gaspedaal. Die voet ging er in de eerste helft niet meer af. Met frivool en gevarieerd spel werden de gasten uit Wezep van het kastje naar de muur gestuurd.

Na 11 minuten werd vanaf de strafschopstip door specialist Rico Wolven de 1-0 gemaakt. Aan de strafschop ging een goede pass van Niek Davina vooraf. Hij lanceerde de in de diepte snellende Michel Gerritsen Mulkes. Gerritsen Mulkes was een fractie eerder bij de bal, waardoor WHC-doelman Jasper Kuiper de Excelsior’31-speler vloerde.

Na de vroege voorsprong was het genieten geblazen. Als je als statisticus aangesteld zou zijn om hardop gezegde superlatieven van supporters te turven, dan had je een drukke middag. Het dolenthousiaste publiek zag Excelsior’31 met one-touch-voetbal mooie aanvallen op de mat leggen. Stuk voor stuk leken de spelers in hun element.

Achterin hadden de verdedigers de allure van veldheren, op het middenveld blonk Coen Vloedgraven uit met het versnellen van het spel en het consequent maken van goede keuzes, zie je Pot fitter en fitter -en bepalender worden en voelde Niek Davina zich ‘op 10’ als een vis in het water.

Excelsior’31 kwam in de 21e minuut verdiend op een 2-0 voorsprong. Aan het overtuigend ingeschoten doelpunt van Marco ten Bolscher ging goed voorwerk van Gradus Hempenius en strak afleggen Niek Davina vooraf. Het was alweer het 3e doelpunt in 2 wedstrijden van de jonge spits, die naast zijn doelpunteninstinct zich voetballend ook van zijn beste kant liet zien. Met zijn slimme lopen en sublieme kaatswerk maakt hij het aanvalsspel van Excelsior’31 onvoorspelbaar.

Een domper op de feestvreugde was het uitvallen van Michel Gerritsen Mulkes. Hij zat uitstekend in de wedstrijd, maar kon na 23 minuten niet verder. Clubicoon Amanuel Isa maakte na langdurig blessureleed zijn rentree. Hij viel overigens pas in nadat Gerritsen Mulkes al 5 minuten in de dug-out zat. Dat deed er weinig toe, want ook met 10 man speelde het spel zich nog altijd af op de helft van de Wezepers.

Toen Excelsior’31 weer compleet was, kreeg WHC voor rust twee goede kansen op de aansluitingstreffer. WHC’s beste man, aanvaller Ibrahim Tuncer, was bij beide mogelijkheden betrokken. Hij profiteerde van de ruimte die er lag, nadat John Lubbers zijn stek had verlaten. Een steekpass van de Excelsior’31-verdediger mislukte (net), waardoor er een zo goed als vrije doorloop mogelijk was. Tuncer schoof de bal langs de uitgekomen Loohuis, maar ook naast het doel.

Het was een sein dat Excelsior’31 het in de 2e helft, tegen het povere WHC, niet te lichtzinnig mocht opvatten. Na rust was WHC (dat volgende week een belangrijk duel speelt tegen WVF), op grote kopkans van Tuncer na, niet meer gevaarlijk. Toen de WHC’er de bal voor het inkoppen had, was de wedstrijd overigens al gespeeld. In de 57e minuut kopte Niek Davina raak uit een voorzet van Joran Pot: 3-0.

Excelsior’31 hield daarna de controle en kreeg bij vlagen de handen van het publiek op elkaar. Bijvoorbeeld bij het ingenieus laten lopen van de bal, door Gradus Hempenius. De invallers Simon Baysoy en Tim Letteboer gaven met hun invalbeurten nog een positieve impuls aan de wedstrijd. Met een knap ‘spitsendoelpunt’ zorgde Letteboer voor een 4-0 eindstand. Een uitslag die uitstekend past bij de wedstrijd.

Scoreverloop:

12. Rico Wolven 1-0, 21. Marco ten Bolscher 2-0, 57. Niek Davina 3-0, 80. Tim Letteboer 4-0