Excelsior'31 2 verdiend langs DETO 2 (4-3)

Foto bij Excelsior'31 2 verdiend langs DETO 2 (4-3)

Opstelling:
Wilco Nieuwenhuis (k), Kevin Jansen (45. Roberto Cioineaga), Gert-Jan Schultink (C), Jurriaan Seppenwoolde, Dylan Vosskuhler, Rob ten Hove, Mats Knol, Danny Schoenmaker (80. Ninos Baysoy), Ties ten Barge, Jelte van der Berg en Frank Averesch

Excelsior'31 2 moest zaterdag aantreden tegen Deto 2. Deto werd vorig jaar kampioen in de reserve 1e klasse en promoveerde zodoende naar de reserve hoofdklasse. Het bezet de 11e plaats, met 12 punten. Voor Excelsior'31 2 is het zaak de aansluiting met de top te hervinden, daarvoor waren de 3 punten een must.

Excelsior'31 2 begon zeer matig aan het duel met Deto. Dit had deels ook met de tegenstander te maken, die in een ander systeem speelden, dan vooraf verwacht. Hierdoor hadden we geen grip en in de beginfase zomaar achter kunnen komen. Een schot van de spits van Deto vloog in het zijnet en in de 4e minuut kreeg Deto een penalty, die door Wilco fantastisch gepakt werd. Na dit matige begin, kregen we grip op de tegenstander en was het Excelsior'31 2 dat de dienst uit maakte.

Deto moest veel meters afleggen om enigszins grip te krijgen op de Rijssenaren. Excelsior'31 voetbalde zich steeds vaker onder de druk uit en werd gevaarlijk met lopende mensen, vanuit het middenveld. De 1-0 liet dan ook niet lang op zich wachten, Dylan zag Danny diep gaan en bediende hem een uitstekende pass, Danny schoof de bal koelbloedig langs de keeper. 5 minuten later was het al 2-0, Frank gaf de bal strak voor, Danny stond op de juiste plek en maakte zijn 2e doelpunt van de middag.

Enkele minuten later leek het duel beslist te gaan worden, Ties gaf de bal aan Frank Averesch, het stappen van de Deto defensie faalde omdat er een speler bleef hangen en dus konden Frank en Jelte samen op de keeper afgaan, echter was de grensrechter van mening dat het buitenspel was, de scheidsrechter nam dit over, geen 3-0. Enkele minuten later wel de 2-1, uit het niets scoort de behendige spits van Deto.

Nog geen minuut later was het alweer 3-1. Na een mooie combinatie, maakt Dylan op aangeven van Jelte de 3-1. Hierna creëert Excelsior'31 2 nog meerdere uitstekende kansen, door snel en goed combinatievoetbal, gescoord werd er echter niet meer. Ruststand: 3-1.

In de 2e helft leek de wedstrijd vrij snel beslist te worden. Danny werd diep gestuurd door Jelte en probeerde met een voorzet Frank te bereiken, maar tot ieders verbazing verdween de bal in het doel. Danny maakte dus zijn 3e treffer en de marge was  3 doelpunten en dat was gezien het spelbeeld terecht. Het leek een mooie uitslag te gaan worden, maar Deto gaf zich niet gewonnen, tussen de 60e en de 70e minuut scoorden ze tweemaal en was de spanning ineens terug in de wedstrijd.

Dit kon Excelsior'31 2 zichzelf aanrekenen, want dit was totaal onnodig. Met nog 20 minuten op de klok stond het dus 4-3 en Deto wilde meer. Deto kroop steeds meer uit de schulp, zonder echt grote kansen te creëren. Gescoord werd er niet meer door beide ploegen en zodoende wint Excelsior'31 2 volkomen verdiend met 4-3 van Deto 2.

Zaterdag speelt Excelsior'31 2 in Nijkerk, tegen Sparta 2, de wedstrijd begint om 12.00 uur (gewijzigd!).