Excelsior'31 A1 niet bij de les

Foto bij Excelsior'31 A1 niet bij de les

Foto's met dank aan Gerard Nieuwenhuis
Olde Veste '54 A1 - Excelsior'31 A1

Excelsior’31 A1 heeft gisteren met 2-0 verloren bij Olde Veste’54 A1. De Nr.2 van de competitie sloeg na rust tweemaal heel snel toe. Deze deceptie kwam de A1 niet meer te boven waardoor de laatste competitie wedstrijd van het seizoen verloren is gegaan.

Opstelling:
Mart Nieuwenhuis (k) Jorn Nijkamp (Daan Ligtenberg 55 min), Stijn Beverdam, Mathay Kahraman en Tim Rolleman. Naut Dirksen © Gerben Schellevis (Mohamed Kabrume 55 min) en Indy ten Dam (Sven Jagersma 70e min). Yilber Haverslag, Mark Breukink en Denian Twellaar.

Wisselvalligheid, dat is het woord hoe je de 1e seizoenshelft van A1 kunt typeren. Zo ook gisteren tegen de Olde Veste’54 A1. In een gelijk opgaande 1e helft werden er door beide elftallen weinig kansen gecreëerd. Excelsior’31 A1 koos er voor om vanuit een gesloten organisatie te gaan voetballen. Olde Veste’54 A1 kon maar moeilijk de voetballende oplossing vinden, en koos hierdoor als snel voor de lange bal op de fysiek sterke spits.

In de 4e minuut van de wedstrijd was er een eerste kans voor Olde Veste de grote centrale verdediger liep via de linkerkant op en kon op de achterlijn voorzetten. Deze pass werd echter goed geblokt door Mathay. In het verloop waren er weinig kansen, Olde Veste kon alleen direct gevaar stichten met standaard situaties.

Na mate de 1e helft vorderde kwamen de eerste kansen voor Excelsior’31 A1. Gerben Schellevis probeerde het eens van afstand en ook Yilber Haverslag was gevaarlijk in het 16 meter gebied. De beste aanval van Excelsior’31 A1 volgde niet veel later. Aan de rechterkant werd een mooie aanval opgezet via Stijn Beverdam en Yilber Haverslag.

De mee opgekomen Jorn Nijkamp zette voor vanaf de achterlijn, echter stond de verdediging van Olde Veste goed om weg te werken. Niet veel later was ook Mark Breukink gevaarlijk. Hij hield de bal goed onder controle en schoot vanuit een lastige hoek op de lat. Ruststand 0-0.

In de tweede helft kreeg Excelsior’31 A1 direct de deksel op de neus. Een vrije trap vanaf de zijkant werd bij de 2e paal binnen gewerkt met de schouder van een Olde Veste speler, 1-0. De A1 was deze deceptie nog niet te boven of het 2e doelpunt lag achter Mart Nieuwenhuis. Een lange bal werd tot tweemaal door gekopt en belande bij de linksbuiten, met een schuiver maakte hij de 2-0 na 51 minuten spelen.

Excelsior’31 A1 leek te beseffen dat er nog voldoende tijd was om iets recht te zetten. Direct werd de aanval opgezocht en werd er 1:1 gespeeld achterin. De ingevallen Mohamed zorgde direct voor gevaar maar zijn schot kon geblokkeerd worden door de goed spelende doelman van Olde Veste’54 A1.

Excelsior’31 A1 ging meer en meer pressie spelen en Olde Veste’54 A1 kwam maar moeilijk van hun eigen helft af. Het opportunistische spel leverde meerdere kansen op zo was Mohamed nogmaals gevaarlijk met 2 schoten. Schoot Daan Ligtenberg op de lat en was ook Sven Jagersma dicht bij de aansluiting treffer. Het mocht echter niet baten mede door toedoen van zeer goed spelende doelman bij Olde Veste’54 A1.

Er zat zoals wel vaker dit seizoen meer in, echter laten we het te vaak op beslissende momenten afweten.

Zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd van het jaar, uit bij AZSV A1, voor de 1/8 finale van de KNVB districtsbeker.