Zaalvoetballers Excesior’31 2 verslaan ESA in waar spektakelstuk

Foto bij Zaalvoetballers Excesior’31 2 verslaan ESA in waar spektakelstuk

Samenvatting Excelsior'31 2 - ESA 2, met dank aan Jan Nijkamp

Donderdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 2 een spectaculaire overwinning geboekt op koploper ESA 2. Na een 0-2 achterstand wist het alsnog te winnen, in de laatste minuut werd het 3-2.

Eerste helft inzakken en counteren, dat was de tactiek die Gerald Keizer en Erik Baan de jonge jongens meegaf in de strijd. En dat ging aardig. Beide teams kregen kansen, maar de Rijssenaren wisten ze niet te benutten. De bezoekers uit Arnhem daarentegen, wisten wel het net te vinden. Na ongelukkig balverlies profiteerden ze van een miscommunicatie, 0-1. Op de stand na was het een redelijk gelijkopgaande eerste helft.

In de rust werd de tactiek omgegooid. Strijd, passie en moed, dat waren de sleutelwoorden die ESA op de knieën moest brengen. En dat was er, de Excelsioren streden in elk duel. Het kreeg ook een tal van mogelijkheden om de gelijkmaker te maken, maar dankzij de uitstekende keeper van de bezoekers werd die maar niet binnengeschoten. En als je zelf niet scoort, krijg je ‘m tegen. Een klassieke uitspraak, die ook nu toepassing was. In een van de weinige aanvallen die ESA de tweede helft produceerde, werd de 0-2 binnengeschoten. Einde wedstrijd, dat was wat bij velen in de gedachten schoot. Maar niet bij de rood-witten.

Onverbeten streden ze door, op zoek naar die felbegeerde aansluitingstreffer. En eindelijk was daar loon naar werken. Nadat Niek Haase een kans om zeep hielp, kon hij uit de afvallende bal alsnog John Lubbers bereiken. Die aarzelde niet en maakte zijn zoveelste belangrijke doelpunt: 1-2. Nu was de gelijkmaker binnen handbereik, en dat was te merken. Gesteund door het publiek duurde de strijd voort. En het was een domme fout van de Arnhemmers die de gelijkmaker inluidde. Na een dubbele terugspeelbal op de keeper, kende de scheidsrechter een vrije trap toe op de rand van het keepergebied. John Lubbers eiste de bal op en schoot hem geplaatst tussen de palen. Slechts enkele minuten op de klok en een 2-2 stand. Wat een slotfase! Met, zo mogelijk, nog meer passie en strijd werd het winnende doelpunt gezocht. En dankzij een wat makkelijk gegeven gele kaart aan een ESA-speler, viel dat felbegeerde doelpunt. Excelsior’31 speelde de man-meer situatie goed uit. De 3-2 werd binnengeschoten door, wie anders dan, John Lubbers. Pure euforie in de Reggehal. De spelers en het publiek gingen uit hun dak. Excelsior’31 2 blijft, ook na het bezoek van de koploper, gewoon heerser in eigen huis.

Deze topper was de laatste officiële wedstrijd voor Excelsior’31 2 van het kalenderjaar 2014. De volgende wedstrijd is op vrijdag 2 januari 2015, in Lichtenvoorde, tegen LZV/Kuypers.

Doelpunten Excelsior’31 2: John Lubbers (3x)

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), John Lubbers, Niek Haase, Henk Lankamp, Gerald Keizer, Rik Harbers, Daan Kreijkes en Tom Kamphuis.
Speler/coach: Gerald Keizer
Assistent: Erik Baan