Wederom ruime zege voor zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Wederom ruime zege voor zaalvoetballers Excelsior’31

Samenvatting Excelsior'31 1 - ZVV/Sparta de Laak 1, met dank aan Excelsior'31 TV

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft wederom een ruime overwinning geboekt. Na de 10-1 winst, vorige week tegen WSV 2, werd vrijdagavond ZVV/Sparta de Laak 1 met een 8-2 nederlaag naar huis gestuurd.

De eerste vijftien minuten van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Door doelpunten van Arnoud Baan en Nathan Oraile wist Excelsior’31 in deze fase al wel twee keer te scoren. De bezoekers uit Nijkerk verdienden vervolgens een doelpunt, maar hadden het vizier niet op scherp staan; nadat de organisatie bij Excelsior’31 even zoek was. De Rijssenaren waren even later tot aan rust de bovenliggende partij. Dit resulteerde, door wederom doelpunten van Arnoud Baan en Nathan Oraile, in een 4-0 ruststand.

Na rust bleef Excelsior’31 de bovenliggende partij. Met een aantal prachtige aanvallen en vlijmscherpe counters, werd het publiek regelmatig vermaakt. Excelsior’31 wist óók in deze helft vier maal te scoren. Henk Lankamp pikte zoals ‘gewoonlijk’ zijn doelpunten weer mee. Ook de smaakmakers Jan Borghuis en Gilano Samangoen wisten het net te vinden. Tussen de bedrijven door sloop er ook wat gemakzucht in bij Excelsior’31, wat twee tegendoelpunten opleverde. Hiermee stond er uiteindelijk een prima 8-2 eindstand op het scorebord.

Door deze overwinning staat Excelsior’31 met 31 punten uit 11 wedstrijden ruim aan kop in de Topklasse E. De nummer twee na deze speelronde is nu Walk Inn Boys. Zij staan op 10 punten achterstand van Excelsior’31.

Excelsior’31 is nu twee weken vrij, om het vervolgens op vrijdag 9 januari op te nemen tegen Brasil’77. Deze uitwedstrijd in Ter Borg begint om 20.30 uur.

Doelpunten Excelsior’31 1: Nathan Oraile (2x), Arnoud Baan (2x), Henk Lankamp (2x),  Gilano Samangoen en Jan Borghuis.

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Jan Borghuis, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Nathan Oraile, Agassi Daneljan, Henk Lankamp en Arnoud Baan.
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Alidus ter Harmsel