Pas, Jansen en Pluimers winnen Nissan Kia Beltman darttoernooi

Foto bij Pas, Jansen en Pluimers winnen Nissan Kia Beltman darttoernooi

Pas, Jansen en Pluimers winnen Nissan Kia Beltman darttoernooi

Tekst: Martin Klaassen. Foto met dank aan Jan Nijkamp. (op de foto vlnr: Ronald Brinkman, Karin Jansen, Alex Pas en Henry Zandvoort)

Donderdagavond, vrijdagavond en zaterdag vlogen de pijlen richting de dartborden, bij de 2015-editie van het door de Supportersvereniging en dartvereniging De Mölle georganiseerde Nissan Kia Beltman Darttoernooi. De winnaars van de winnaarsronde waren net als de vorige editie Alexander Pas en Karin Jansen. In de dit jaar voor het eerst georganiseerde verliezerronde was Gerben Pluimers de sterkste. De hoogste uitgooi kwam op naam van Wim Rohaan met 158.

Na de spannende voorrondes, waarin er meerde poules des doods uitrolden (en dus ook gerenommeerde namen sneuvelden) vond zaterdag de climax plaats. In de ochtend was het de beurt aan de darters die in de voorronden net tekort kwamen voor een plek in de winnaarsronde.

De beste twee in de poulefase op zaterdag plaatsten zich bij de laatste 16. Dat waren: R. Elshof, J. Zandvoort, G. Pluimers, G. Zandvoort, F. Averesch, H. vd, Stouw, G. Gerritsen, G.J. Siemerink, R. Hofstede, M. Baan, L. Samar, G. Zandvoort, H. Baan, A. Stam, M. Nieuwenhuis, E. Brinkman. Het veld ging vervolgens naar 8, naar 4, om uiteindelijk uit te komen bij de finale tussen Gerben Pluimers en Hans Baan. In de finale was Pluimers (hij was al eens finalist bij het darttoernooi) met 3-1 te sterk.

’s Middags was het de beurt aan de darters in de winnaarsronde. Na de poulefase en een tussenronde bleven de volgende 16 over: W. Rohaan, D. Kreijkes, E. Leeuwis, R. Dangremond,  N. van Losser, J. Spenkelink, H. Zandvoort, R, Wolterink, R. Brinkman, J. Schuurman, E. Nijzink, A. Gruzka, F. van der Velde, A. Pas, J. Kosters en A. ter Keurst. De vroege ontmoeting tussen oud-winnaars Jan Kosters en Ard ter Keurst sprong daarbij in het oog. Het was niet het jaar van Ard, het werd 3-0 voor Jan Kosters.

Kosters kon daarna zijn borst natmaken. Van de ene oud winnaar kwam hij in een match-up (kwartfinale) tegen de regerende kampioen, Alexander Pas, die op zoek was naar zijn hattrick: een derde toernooizege op rij. Meer dan een leg gaf Pas niet prijs, hij won met 3-1. Ook in de halve finale stond Alexander Pas tegen Ronald Brinkman slechts 1 leg af.

Aan de andere kant van het schema maakte de kampioen van 2009, Henry Zandvoort een resolute gang door het schema. Hij gaf tot de finale (route: Rolf Wolterink, John Spenkelink, Wim Rohaan) in de knock-outfase geen leg af. Er was dus weinig af te dingen op de finaleplaatsen van Alexander pas en Henry Zandvoort.

Voor de mannenfinale was het de beurt aan de dames. Onder leiding van mastercaller Gerard Baan (in het Engels en Riessens) streden Annemiek Wolterink (won van Marije Schellevis) en Karin Jansen (versloeg Helma Nijland) om de titel. Annemiek deed er alles aan om Karin van haar 2e zege op rij af te houden, maar slaagde daar niet in. Karin won overtuigend met 3-0.

De mannenfinale was een titanenstrijd tussen twee darters die elkaar goed kennen. In een format van best-of-nine legs ging Alexander voortvarend van start. Via dubbel 16 werd het 1-0. De leg erop werd het weer 1-1 door een rake dubbel 20 van Henry. Vervolgens kwam Pas met een sterk staaltje powerplay op de proppen. Hij gooide 4x een 180’er, gooide een 107 finish, finishte de legs vlot en liep uit naar 4-1. Henry, die ook behoorlijke scores gooide, maakte er knap 4-2 van. Daarna ging Pas weer back to business en haalde hij de partij in stijl binnen: 5-2!

De Supportersvereniging en Dartvereniging de Mölle bedanken alle betrokkenen (darters en vrijwilligers) die van het darttoernooi een succes hebben gemaakt. Tot de volgende editie!

Nog geen zin om dartpijlen op te bergen? Volgende week vrijdag 16 januari organiseert dartevereniging De Mölle, in het clubhuis van Excelsior’31, een koppeldarttoernooi. Je bent van harte welkom tijdens deze gezellige avond. Iedereen mag meedoen en het is voor alle niveaus interessant! Er wordt een poulefase gegooid en daarna een winnaars- en verliezersronde. Voor meer informatie en het inschrijfformulier, klik HIER

 

Kalender icoon maandag 12 januari 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers