Zaalvoetballers Excelsior’31 2 opnieuw zonder punten naar huis

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 opnieuw zonder punten naar huis

Zaalvoetballers Excelsior’31 2 opnieuw zonder punten naar huis

Samenvatting ZVO/Unica Schutte ICT 1 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

Maandagavond reisde het Rijssense gezelschap af naar Ommen, om het daar op te nemen tegen ZVO/Unica Schutte ICT 1. Gerald Keizer ontbrak wegens ziekte, in de plaats daarvan speelde de van blessure teruggekeerde Arend Baan. Onder leiding van Erik Baan werd strijdlustig besloten dat deze wedstrijd de eerste uitoverwinning zou worden.

En Excelsior’31 2 begon sterk aan de wedstrijd. Een snelle uitbraak via Daan Kreijkes belandde bij Niek Haase, die de 0-1 binnenschoot. Maar binnen een paar seconden lag de bal al weer bij Marien Baan in het netje. De eerste beste aanval van ZVO werd binnengeschoten. Opnieuw gingen de rood-witten op zoek naar een voorsprong. En die kwam er, vlak voor rust. John Lubbers maakte zijn kenmerkende passeeractie en schoot de bal onnoemelijk hard in de kruising. 1-2 ruststand.

Na rust was het zaak om die voorsprong vast te houden. Maar hoe moedig de Excelsioren dit ook probeerden, toch moesten ze nog twee doelpunten incasseren. De gelijkmaker viel na een scrimmage voor de goal. Via twee benen en de doelpaal belandde de bal voor de voeten van de tegenstander. Aangezien Marien Baan al op de grond lag, was het een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te schieten.

Maar dat was niet alle pech. Kort daarna kreeg Daan Kreijkes een gele kaart, na een ongelukkige overtreding. De scheidsrechter had geen keus, dus Excelsior’31 2 moest met een man minder voetballen. De eerste kans was nog voor Niek Haase, die na een goede uitworp van de keeper alleen voor de goal kwam. Maar daarna schoot ZVO de 3-2 binnen, opnieuw met geluk. Voor het eerst op voorsprong. De Rijssenaren deden er vervolgens alles aan om toch nog een puntje te kunnen pakken. Maar alle inzet ten spijt, na het eindsignaal stonden ze weer met lege handen.

Door deze nederlaag zakt Excelsior’31 naar de vierde plaats in de Hoofdklasse G. Volgende week donderdag speelt het een thuiswedstrijd. Dan speelt het om 20.00 uur tegen de huidige nummer twee Drienerlo.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 2: Niek Haase en John Lubbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Niek Haase, John Lubbers, Remco Haan, Arend Baan, Tom Kamphuis, Rik Harbers en Daan Kreijkes
Coach: Erik Baan

Kalender icoon dinsdag 27 januari 2015 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers